Yazar Aslı Erdoğan gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Yazar Aslı Erdoğan gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 22:21

Özgür Gündem gazetesine dün akşam yapılan polis baskınının ardından Özgür Gündem Yayın Danışma Kurulu üyesi, edebiyatçı ve yazar Aslı Erdoğan gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinden evine polisler tarafından baskın yapılan Erdoğan’ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma bürosu tarafından ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi. Avukatları tarafından yapılan açıklamada Aslı Erdoğan’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube nezarethanesinde tutulduğu ve savcılığın OHAL kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameye dayanarak 5 gün boyunca avukatla görüşme yasağı uygulanacağı dile getirildi.

GELECEĞİN 50 YAZARI ARASINDA
Lire dergisi tarafından ‘geleceğin 50 yazarı’ arasında gösterilen ve ‘Taş Bina ve Diğerleri’ adlı eseriyle Sait Faik Hikâye Armağanı’nı da kazanan Erdoğan’ın gözaltına alınması üzerine Ahmet Ümit, Seray Şahiner, Nermin Yıldırım, Başar Başarır, Figen Şakacı, Sema Kaygusuz, Aslı Tohumcu gibi yazarlar Twitter aracılığıyla tepkilerini dile getdiler.

Aslı Erdoğan’ın gözaltına alınmasının ardından Özgür Gündem yazarı Ragıp Zarakolu da evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

Türkiye Yazarlar Sendikası, Özgür Gündem gazetesinin kapatılması, çalışanlarının ve Aslı Erdoğan ile Ragıp Zarakolu’nun da olduğu yazarların gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklama yaparak, “Aralarında yazar üyelerimiz Ragıp Zarakolu ve Aslı Erdoğan’ın da bulunduğu evi basılan, gözaltında ya da tutuklu olan gazeteci ve yazarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği ise yaptığı açıklamada yazarların, gazetecilerin, çizerlerin ve yayıncıların yazdıkları yazılar gerekçe gösterilerek tutuklanmasının yayınlama özgürlüğü açısından endişe verici” olduğunu belirterek OHAL uygulamalarının darbe girişimiyle ilgisi olmayan muhalif kesimlere yönelik geniş çaplı bir cadı avına dönüştüğünü dile getirdi.

BAKMADAN GEÇME!