Yazamıyordu ama intihar mektubu bulundu... Soruşturmanın seyrini değiştiren detay

Güncelleme Tarihi:

Yazamıyordu ama intihar mektubu bulundu... Soruşturmanın seyrini değiştiren detay
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2017 12:08

İstanbul Esenyurt’ta 5’inci kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar ettiği öne sürülen iki çocuk annesi 31 yaşındaki Netice Taşdelen’in vücudunda 29 kesik, evin banyo ve mutfağında kan lekelerine rastlanınca, kocası Abdulhakim Taşdelen (32) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis, 5 kardeşi hakkında da 6 aydan 5 yıla kadar hapis ve müebbet hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Esenyurt polisi 2 Aralık 2016 gece saat 02.30 sıralarında bir kadının intihar ettiği ihbarı üzerine olay yerine intikal etti.

Yazamıyordu ama intihar mektubu bulundu... Soruşturmanın seyrini değiştiren detay

Emniyet güçleri 2 ve 7 yaşlarında iki çocuk annesi Netice Taşdelen’in cansız bedenini eşi Abdulhakim Taşdelen ile birlikte oturduğu aile apartmanının arka tarafında buldu. İddiaya göre Netice Taşdelen, 5’inci kattaki evin balkonundan düşmüştü. Evde yapılan incelemede ise banyoda, mutfakta, bir battaniyede, balkonun korkuluklarında kan izleri ve olayda kullanıldığı iddia edilen bir bıçak ile intihar mektubu bulundu.

Netice Taşdelen’in ilk muayenesinde batın bölgesinde 11, boyun bölgesinde 17 ve sağ bileğinde bir kesici alet yarası tespit edildi. Otopsi raporunda Netice Taşdelen’in ölümüne hem vücudundaki kesiklerin, hem de düşmenin neden olduğu kaydedildi. Psikolog eşliğinde ifadesi alınan 7 yaşındaki çocuğun ifadesinde, olay gecesi uyandığında herkesin bir yerleri temizlediğini ve yatmadan önce annesi ve babasının tartıştığını söyledi.

EŞİMİ KANLAR İÇİNDE GÖRÜNCE BAYILDIM

Şüpheli Abdulhakim Taşdelen ifadesinde karısıyla aralarında bir sorun olmadığını söyleyerek, “Saat 00:00 sıralarında uyudum. Daha sonra çocuğun ağlama sesine uyandım. Eşimi göremeyince evde aramaya başladım. Banyoda kan ve bıçak, mutfakta ise kanlı bir battaniye vardı sonra çocuğu da alarak 3’üncü katta oturan annemin evine giderek durumu anlattım. Sonra apartmandaki kardeşlerim ve eşleriyle Netice’yi aramaya başladık. 4’üncü katta oturan kardeşim Abdurrahim’in eşi Netice’yi balkondan atladığını söyledi. Boş olan giriş kattaki dairenin anahtarını alıp binanın arka kısmına çıktık. Burada eşimin kanlar içinde yerde yattığını görünce bayıldım” dedi.

SAVCI HEPSİNE CEZA İSTEDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Netice Taşdelen’in okuryazar olmaması nedeniyle intihar mektubunun ona ait olup olmadığı tespit edilemedi. İddianamede Netice’nin şüpheli eşi Abdulhakim tarafından banyoda bıçaklandığı sonra diğer şüphelilerle birlikte yaralı halde battaniye ile mutfak balkonuna taşınıp aşağı atıldığı, polisler gelene kadar suç delillerinin yok edildiği belirtildi.

Netice Taşdelen’in ölümünde bir numaralı şüpheli olan eşi Abdulhakim Taşdelen çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Abdulhakim Taşdelen’e “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Öte yandan sanığın 5 erkek kardeşi hakkında ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlarından 6 aydan 5 yıla kadar, ‘kasten öldürme’ suçuna katılmaktan ise müebbet hapis cezası istenerek dava açıldı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!