Yaza sağlıklı bacaklarla girmeyi kim istemez?

Güncelleme Tarihi:

Yaza sağlıklı bacaklarla girmeyi kim istemez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 16:50

Bacaklarda görülen varis probleminin ciddi bir sağlık sorunu ve estetik problemi olduğunu belirten Radyoloji Uzmanı Rengin Türkgüler, varis tedavisinin ipuçlarını açıklıyor.

Haberin Devamı

Yaz geliyor...

Havalar gittikçe ısınmaya başladı. Kalın çorapların ve botların yerini ince elbiseler, kapriler, şortlar, babetler ve sandaletler almaya başlayabilir.

Yaza sağlıklı bacaklarla girmeyi kim istemez

 

BACAK VARİSLERİNE KARŞI ÖNLEMİNİZİ YAZ GELMEDEN ALIN!

Bacak varisleri, kışın kalın muz çorapların, pantolonların arkasına saklanılabilir. Yaz aylarında giyilen kıyafetlerde yeşil, genişlemiş damarlar ya da ağaç dalları gibi olan kırmızı ince damarlar, yani telenjiektaziler ‘ben buradayım’ diye bağıracaktır. Ayrıca genişlemiş damarlar sıcakta daha da genişleyeceğinden ciddi ağrıya ve kaşıntıya neden olacaktır.

 

Haberin Devamı

Yaza sağlıklı bacaklarla girmeyi kim istemez

 

CİDDİ BİR SAĞLIK PROBLEMİDİR

Varis, ciddi bir sağlık problemidir, aynı zamanda estetik ve kozmetik bir problemdir. Bacaklarda ağrı, yanma, kaşıntı yapmasının yanı sıra ödeme bağlı şişlik, şekil bozukluğu ve renk değişiklikleri yapar.

 

Yaza sağlıklı bacaklarla girmeyi kim istemez

 

VARİSLERİ OLAN BİR HASTA DOKTORA BAŞVURDUĞUNDA;

- Varis muayenesi ve Ayakta Renkli Doppler US sonrası varisli damarlar belirlenir, venöz haritalama yapılır, tedavi planı çıkarılır. Tüm bu işlemler yaklaşık 1 saat sürer.

- Varis tedavisi, EVLA ve köpük skleroterapi, düşünülenin aksine kısa süren bir tedavidir. Venöz haritalama sonrası hastanın tedavi planı belirlenir, köpük skleroterapi mi EVLA (EndoVenözLazerAblasyon) mu karar verilir.

- EVLA 1 -1,5 saat süren bir tedavidir. Lokal anestezi eşliğinde yapılır. Hasta işlem günü gelir, işlemi yapılır.  İşlem sonrası hasta varis çorabını giyer, yürüyerek evine döner. 3 gün sonra kontrolü ve gerekiyorsa ilk doz köpük tedavisi yapılır.

Haberin Devamı

- Köpük skleroterapi 30 dk-1 saat süren bir işlemdir. Hasta yürüyerek gelir, işlem sonrası varis çorabını giyip yürüyerek gider. 1’er gün arayla köpük seansları tamamlanır.

- Hastalara yapılacak köpük skleroterapi seans sayısı muayene sırasında belli olur. Tüm bacağında yaygın kılcal damarları olan hastayla birkaç lokal kılcal damarı olan hastanın seans sayısı aynı olmayacaktır.

- Tedaviler yaklaşık 1 hafta 10 gün içinde biter, 1 ay ve 3 ay sonra hasta kontrole davet edilir.

 

Yaza sağlıklı bacaklarla girmeyi kim istemez

 

KISA BİR SÜREDE VARİSLERDEN KURTULMAK MÜMKÜN

Varis tedavisi gelişen teknolojiler nedeniyle uzun süren bir tedavi yöntemi değildir. Tedavi sonrası nekahat dönemi de olmadığından hasta rahatlıkla normal yaşantısına dönebilmektedir. Yaklaşık 7-10 günlük bir tedavi ile normal yaşantıya dönebilmek günümüz koşullarında oldukça büyük bir avantajdır. Bu avantajı kullanabilmek için de bir an önce harekete geçip doktora başvurmakta fayda vardır.

 

Haberin Devamı

Yaza sağlıklı bacaklarla girmeyi kim istemez

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Sağlıklı bacaklar dileğiyle…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!