Yaza hazır

Güncelleme Tarihi:

Yaza hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 00:00

“Milat” albümüyle büyük ses getiren, tüm şarkıları dillere düşen Yonca Lodi, baharla birlikte Türkiye turuna çıktı. Üniversite şenlikleri ve festivallerin aranan yüzü haline gelen şarkıcıyı turne öncesi ziyaret ettik.

Haberin Devamı

*Siz bugüne kadar hep yaptığınız işlerle anıldınız ve “Ben hayatıma saygılıyım” dediniz. Özel hayatı basına yansıyanlar saygısızlık mı yapmış oluyor?

- Bu herkesin kendi tercihidir. Bana göre, başkaları senin hayatına saygı göstersin istiyorsan, önce kendin saygı duyacaksın. Özel hayatım bana özeldir.

*  Ama son dönemde sizi gülümseten biri olduğunu söylemişsiniz. Yeni bir aşk mı var?

- Daha çok yeni bir şey, o yüzden pek konuşmak istemiyorum. Bakalım, göreceğiz...
 
SONU BAŞINDAN BELLİ AŞK YAŞADIĞIM DA OLDU    

*  “Mutsuz olduğum zamanlarda şarkı yazı-yorum” demişsiniz. “Milat”ı yazarken hangi ruh halindeydiniz?

- Sıkıntılı...

*  Boşanma döneminiz miydi?

- Yok, 2007’de yazmıştım ben “Milat”ı... “Milat”, o anlamda ekstrem bir şarkıdır çünkü bir kitaptan esinlenerek yazmıştım.

*  Kürşat Başar’ın kitabıydı sanırım...

- Evet, o şarkı aslında klasman dışı oluyor. Yani tamamen kendi ruh halimle ilintili değil. Hani bazen bir aşka başlarsın ama başından sonunun gelmeyeceği bellidir ya, öyle bir şarkı.

*  Öyle bir aşk yaşadınız mı hiç?

- Ben de yaşadım, çevremde yaşayanlar da oldu. Ben sadece kendi hayatımla ilintili yazmıyorum zaten. Bazen dostlarım yaşadıklarını anlatıyor. O anlatılanlar bende depolanıyor ve bir gün bir cümleyle çıkıveriyor.

*  “Milat”ın çıkış noktası neydi?

- Çıkış noktası umuttu... Bu şarkının sözlerinde, aşk bittiği halde korunan bir umut var. “Senin sayende değiştim ve artık başka bir yola gidiyorum” diyen biri var.

*  “Düştüysek Kalkarız”ı yazmadan önce Zeki Güner’e “Umut dolu bir şarkı yaz” demişsiniz. Çok mu umutsuz ve mutsuzdunuz o dönem?

- Yok, ruh halim çok iyiydi. Artık yeni bir yola girmiştim ve yeni bir hayatım vardı. O hayatı ifade edecek bir albüm yapıyordum. Yeni ve çok güzel şeyler olacak diye düşünüyordum.

HERKES EĞLENSİN DİYE KENDİMİ PARALIYORUM

*  Sahne sizin için ne ifade ediyor?

- Ben sahne insanıyım. Sahne çok başka ve büyülü bir dünya... Kendimi mutlu hissettiğim ve karşı tarafı da mutlu ettiğim yer... Benim sahnem insanların aklında kalır. Fotoğraf çekenlere bile kızarım sahnedeyken, “Anın keyfini çıkarın” derim. Onlar keyfini çıkarsınlar diye de sahnede kendimi paralarım.

*  Konserde fotoğraf çekenlere kızıyorsunuz ama şimdi bir de twit atanlar var. Siz Twitter bağımlılarından mısınız?

- Doz çok önemli bir şey. Aşkta, müzikte, ifade biçiminizde; her konuda... Evet, benim de Twitter’ım var. Hatta Yoncalodi.net’ten bir link de verdik ama çok faal değilim. Her gün birkaç twit, o kadar... şimdi fotoğraf çekimindeydim, yok saçımı arkaya attım, bacağımı kaldırdım gibi adım adım her yaptığımı yazmıyorum.

*  Turneniz ne zaman başlayacak?

- 10 Mayıs’ta Amasya konseriyle start veriyoruz.

Haberin Devamı

OĞLUM BENİM GERÇEK HAYAT ARKADAŞIM

Haberin Devamı

*  Yoğun bir temponuz var. Oğlunuzla aranız nasıl, ona vakit ayırabiliyor musunuz?

- İlkokul birinci sınıfa gidiyor. Büyüdü, sohbet edebileceğim bir adam haline geldi artık. Ben hasta olunca gelip üstümü bile örtüyor. O benim gerçek hayat arkadaşım. Hayatımın odak noktası. Egehan, gerçekten özel bir adam.

*  Peki, sizin turneleriniz onu zorlamıyor mu?

- Okulu olmazsa onu da götürüyorum. Özel günleri de mutlaka birlikte geçiriyoruz. Eninde sonunda eve, onun yanına döneceğimi bildiği için çok da sorun etmiyor. Çalışma düzenimi iyi oturttuğum için bugüne kadar onun hiçbir özel gününü kaçırmadım, bundan sonra da kaçırmam

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!