Yaz spor okulunda keşfedildi, 100 kez milli oldu

Güncelleme Tarihi:

Yaz spor okulunda keşfedildi, 100 kez milli oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2012 11:39

Dayısının tavsiyesi üzerine gittiği yaz spor okulunda keşfedilen Fatih Solak, 17 yaşında başladığı basketbola bugüne kadar 100 kez milli formayı giydi.

Beko Basketbol Ligi'nde geçen sezonu Olin Edirne'de tamamlayan Fatih Solak, memleketi Kayseri'de yaptığı çalışmalarla yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Solak, basketbola 1998 yılında 17 yaşında başladığını dile getirerek, şunları kaydetti:
“Basketbola Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün açtığı yaz okulunda başladım. Yaz okulunun en başarılı oyuncusu seçilmiştim. Başarılı olunca beni Meysuspor istedi. O zaman Meysuspor birinci ligde oynuyordu. Bir yıl Meysuspor'da oynadım. Sonra maddi nedenlerden dolayı Meysuspor kapanma aşamasına geldi. Bütün oyuncuların lisansları iptal edildi. Benim hayatımda bundan sonra değişti. İstanbul'a gittim. Orada Ülker ile bir anlaşma imzaladık. O dönem benim için çok zor geçti. Ülker ile anlaşma aşamasındayken ameliyat geçirdim. Daha sonra da Ülker'in seçmelerine gideceğim için bir ay çok yoğun bir çalışma yaptım. Basketbolcu olmak için her şeyi yapıyordum.”

"Basketbolu sevmiyordum"

Basketbola başlamasında dayısı Şinasi Erkan'ın büyük etkisi olduğunu vurgulayan Solak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Basketbolu seven bir insan değildim. Yaz okullarına başlamamın en büyük rolü dayımdı, o tavsiye etti. Okulu bırakmıştım, dayımda oraya yönlendirdi. Yoksa ben futbol hastası bir insandım. 100 kez milli oldum. Bu duyguyu o formayı giymeyen bilemez diye düşünüyorum. Ama oraya girmekle her şey bitmiyor. Çalışmak ve hocalara ışık vermek gerekiyor. Ben de günümün 5-6 saatini çalışarak geçirdim. Zaten geç başlamıştım bu açığı kapatmam gerekiyordu. Çalışmamın sonucunu da milli formayı giyerek aldım.”

"5 yıl daha oynayacağım"

Yeni sezona iyi girmek için günlük antrenmanlarına tatil dönemimde de devam ettiğini dile getiren Solak, “Yaz dönemini iyi bir şekilde geçirip lige hazır olmak istiyorum. Menajerim de takımlarla sürekli irtibat halinde. Bu yıl lige yeni takımlar çıktı. 32 yaşımdayım, kendimi iyi hissediyorum. Yaklaşık 5-6 sene daha basketbol oynamak istiyorum. Jübilemi de bu salonda yapmak istiyorum” diye konuştu.

Yaz spor okullarında eğitim gören öğrencilerle de yakından ilgilenen Solak, boş zamanlarında onlara yardımcı olmaya çalıştığını belirterek, genç sporculara çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!