Yaz hareketli geçecek gibi görünüyor

Yeni albümler birbiri ardına çıkıyor, yaz konserleri kapıda bekliyor. Depeche Mode, Röyksopp, Linkin Park, Nine Inch Nails, Prodigy geliyor. Müzikseverleri 2009 yazında, hareketli günler bekliyor. Hepsi yakında, burada...

Yeni yıldı, krizdi derken çıkışları baharı bulan albümler birer ikişer dökülmeye başladı. Özellikle rock’ın büyük isimleri Teoman, Duman ve Manga’nın yeni albümleri heyecan veriyor. Redd ve Ogün Sanlısoy’un son albümleri, Haydut, Gren gibi yeni gruplar, hepsinin sırası gelecek, hepsini büyük bir keyifle yazacağım bir aksilik olmazsa.
Sonra Atiye var? Dört yandan kıstırılmış piyasa koşullarında ticari anlamda da getirisi olacağına inandığım bir proje; ondan da söz edeceğiz. Sıla’yı da es geçmek olmaz. Duruşunu hiç bozmadan ikinci albümü “İmza”yı çıkardı henüz.
Yine dikkat çekici olduğuna inandığım Melih Ünen ve Bora Uzer’in albümleri var. Onların da üzerinde durmak istiyorum.
Yaz hareketli geçecek gibi görünüyor. Daha sırada bir dolu albüm var. Ve tabii bir dolu da konser?
Kesinleşmiş büyük konserlerden ilki hepinizin bildiği gibi Santral İstanbul’daki Depeche Mode Konseri. Tarih 14 Mayıs. Sonra yine aynı mekanda farklı bir sahne kurulumu ile Efes Pilsen One Love Festival’i izleyeceğiz. 20 Haziran Cumartesi günü indie-rock gününün ana grubu The Klaxons olurken, 21 Haziran Pazar elektro pop gününün ana grubu uzun zamandır hasretle beklediğimiz Röyksopp.
Ve tabii Rock’n Coke? Geçtiğimiz yıl, bütçe ve tarih uyuşmazlığı nedeniyle son dakikada iptal edilen Rock’n Coke’un bu yıl neler yapacağı epeydir merak konusuydu. Festival yetkilileri geçtiğimiz günlerde üç önemli grupla anlaştıklarını açıkladılar; Linkin Park, Nine Inch Nails ve Prodigy. Kimsenin burun kıvırabileceği isimler olduklarını sanmıyorum. Hele alt grupların da güçlü oldukları, Türk gruplarından doğru performanslar çıkabileceği düşünülürse, bu sene Rock’n Coke epey eğlenceli geçeceğe benzer.
Hepsi bu kadar da değil elbet. RadarLive ne yapacak, Masstival ne yapacak, başka irili ufaklı hangi konserler olacak, Binboamania’dan ne haber; hepsinden zamanı gelince söz edeceğiz. Ancak hala merak edenler varsa Madonna İstanbul Konseri büyük olasılık gerçekleşmeyecek.

KRAL’IN YENİDEN DOĞUŞU

Kral TV Video Müzik Ödülleri’ni bu yıl ilk kez yeni yayıncısı Doğuş Yayın Grubu düzenliyor. Yıllardır bıkıp usanmadan eleştirdiğimiz aday belirleme prosedürünü değiştirmişler sağ olsunlar. Bu yıl içinde benim de bulunduğum 50 kişilik bir seçici grup belirledi adayları. 5 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek ödül gecesinde ise jüri kesin sonuca varacak.
Kriz nedeniyle mi yoksa stratejik güç birliği amacıyla mı bilmem ama bu yıl Doğuş Yayın Grubu bünyesinde gerçekleşecek Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreni, MÜ-YAP Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri ile birlikte olacak. Yani sektörün en ciddi ödül töreni olması gereken önemli bir organizasyonla karşı karşıyayız. Ben de jüri içinde bulunduğumdan gelişmeleri adım adım izleyeceğim.
Yazarın Tüm Yazıları