Yaz gelmeden selülitlerinizden bu yöntemlerle kurtulun!

Güncelleme Tarihi:

Yaz gelmeden selülitlerinizden bu yöntemlerle kurtulun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 14:28

Selülit birçok kadının ortak problemi arasında yer alsa da çözüm bu önerilerde!

Haberin Devamı

Yaza az bir süre kalırken tüm kadınların korkulu rüyası selülit yine gündemde. Daha çok kalça ve bacak bölgesinde görülen bu problem, vücut yağlarının bu kısımlardaki bağ dokusu tarafından fazla çekilmesiyle oluşuyor. Peki selülitlerinizden nasıl kurtulabilirsiniz?

-- Bol bol spor yapın. Spor, birçok problemde olduğu gibi selülit probleminde de en etkili yöntemlerden birisi. Spor yaparken, özellikle bacak ve kalça bölgenizi çalıştıran hareketlere ağırlık verin. Bacak ve kalçadaki kasları çalıştırıcı hareketler bu bölgedeki yağların erimesine ve kasların sıkılaşmasına yarar. Bu bölgeyi sıkılaştırmanız, bacaklarınızdaki selülitlerin azalmasını sağlayacak ve yeni selülitlerin oluşmasını engelleyecektir. Yüksek tempolu koşu, selülit için yapılabilecek en iyi sporlar arasında.

Haberin Devamı

Yaz gelmeden selülitlerinizden bu yöntemlerle kurtulun

-- Beslenmenize dikkat edin. Selülitin oluşmasındaki en temel etken beslenmedir. Bu nedenle, özellikle yağlı yiyeceklerden kaçının. Kızartmalar yerine daha çok buharda haşlanmış ya da fırınlanmış yiyecekler tercih edin. Karbonhidrat alımınızı sınırlamaya çalışın. Bağ dokusunun bütünlüğünü sağlamak da selülitlerden kurtulmak için önemli olduğundan, bunu sağlayabilecek yiyecekleri tüketmek oldukça önemli. Bunlar; kiraz, portakal, greyfurt, biber ve yeşil yapraklı sebzelerdir.

-- Detoksa şans verin. Vücudunuzdaki toksinleri atmak selülitlerinizi azaltmada size yardımcı olacaktır. Aslında bunun için en iyi yol bol bol su içmek. Ancak, son zamanlarda kilo verenlerin de en büyük gözdesi haline gelen detoks da oldukça etkili. Sevdiğiniz sebze ve meyvelerden kolayca hazırlayabileceğiniz detoks sularını günlük olarak tüketin.

Yaz gelmeden selülitlerinizden bu yöntemlerle kurtulun

-- Bölgesel masaj ya da lazer tedavi yöntemleri de bu sorununuza çözüm olabilir. Bu yöntemlerde o bölgedeki kan dolaşımını hızlandırabilir ve dokunun daha sağlıklı gelişmesini sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

-- Selülit kremleri selülitlerinizi gidermeniz için size faydalı olabilecek kozmetik ürünlerinden. Bu kremleri doktorunuza danışarak alabilir ve selülitli olan bölgelerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Böylece yine hem kan dolaşımınızı hızlandıracak, hem de krem içerisindeki etken maddelerin deri altına nüfuz ederek selülitlerinizi azaltmasına imkan vermiş olacaksınız.

Yaz gelmeden selülitlerinizden bu yöntemlerle kurtulun

-- Sigara ve alkole elveda deyin. İç organlarınızın toksinlere maruz kalması selülitin en önemli nedenlerinden biri. Bu toksinlere ise en başta sigara ve alkol neden oluyor. Bu nedenle, bu ikiliyi hayatınızdan çıkararak selülitli bölgeleriniz için önemli bir adım atmış olursunuz.

BAKMADAN GEÇME!