Yaz gelmeden Edirne'yi sivrisinek telaşı sardı

Güncelleme Tarihi:

Yaz gelmeden Edirneyi sivrisinek telaşı sardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 17:26

-Edirne'de yaz aylarında büyük soruna yol açan sivrisinekler için önlem kararı alındı

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne'de yaz aylarında özellikle nehir kenarlarında sorun yaratan sivrisinekler için önlem alınması istendi.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç başkanlığında valilikte toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu yaz aylarında sivrisineklerin daha az sorun teşkil etmesi amacıyla çeşitli kararlar aldı.

Buna göre, Edirne Belediyesi sivrisinek larvalarının bulunduğu alanları yıl boyunca ilaçlayacak. Çeltik Komisyonları Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün sivrisinek mücadelesinde ilaç, akaryakıt gibi giderleri karşılayacak, kaçak çeltik ekimine müsaade etmeyecek. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Özel İdare ekipleri kanalları temizleyecek. DSİ, sulak alan haritalarını dijital olarak Halk Sağlığı Müdürlüğüne verecek.

-Edirne'deki sivrisinek problemi

Çeltik alanlarının kente yakın yerlerde olması ve 3 nehrin kentin ortasından geçmesi nedeniyle son yıllarda Edirne'de yaz aylarında sivrisinek popülasyonu büyük sorun haline geldi. Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin Yunanistan'ın ekonomik kriz nedeniyle ilaçlama yapamadığından kentteki sivrisineklerin Yunanistan'a ait olduğunu söylemesi, Eski Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in bir açıklamasında "Sinek akıllı bir mahluk değil ki, dilediği yere gider. Sineğin memleketi olmaz, sineğin sınırı da olmaz. Sinek sinektir o görevini yapıyor biz de görevimizi yapacağız" şeklindeki konuşması kentteki sivrisinek sorununu gündeme getirmişti.

Haberin Devamı

Sinek sorununun bertaraf edilmesi için geçen sene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından sinekle mücadelede "Almanya modeli" denenmiş, çeşitli ilaçlamalar yapılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!