Yaz geliyor! Elbise seçimlerinizi vücut tipinize göre yapın

Güncelleme Tarihi:

Yaz geliyor Elbise seçimlerinizi vücut tipinize göre yapın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 12:35

Yaz alışverişine çıkmadan önce vücut tipinize yakışan modelleri belirleyin. Bu sayede daha stil sahibi bir görünüm kazanabilirsiniz. Başta Kate Middleton olmak üzere birçok ünlü ismin de hep benzer kesimli elbiselerle görüntülenmesinin sebebi bu. Peki hangi vücut tipine nasıl bir elbise seçmeli? İşte öneriler...

Haberin Devamı

Güneşin yüzünü göstermeye başlamasıyla kıyafet seçimleri de daha özgür ve hafif hale gelmeye başlıyor. Yaz alışverişine çıkmadan önce vücut tipinize yakışan modellerin listesini yaparak kıyafet alışverişinde bu noktaları göz önüne alabilirsiniz. Vücut hatlarınıza uygun elbiseler seçerek daha fit ve güzel görünebilirsiniz. İşte vücut tipinize göre elbise seçme yöntemleri:

1. Dikdörtgen bedenliler

Bu vücut tipinde alt beden ile üst beden birbirine eşit ölçülere sahiptir. Bacakların ön planda olduğu dikdörtgen vücut tipinde göğüsler daha geniştir. Dikdörtgen vücut tipine sahip olanlar etek ve yüksek belli pantolonları çok iyi taşıyabilir. Kolsuz bluz ve elbiseler de bu vücut tipine yakışan modeller arasındadır. Uzun gömlekler ve maksi etekler de dikdörtgen vücutların yapısına uygun.

Haberin Devamı

Yaz geliyor Elbise seçimlerinizi vücut tipinize göre yapın

2. Kum saati bedenliler

En şanslı vücut tiplerinden biri olan kum saati tipinde ince bel hatları, kıvrımlı kalçalar ve geniş göğüs kafesi ön plandadır. Feminen ve kadınsı kıyafetleri çok iyi taşıyan kum saati bedene sahip kişilere dar ve vücut hatlarını öne çıkaran elbiseler, beli kemerli elbise modelleri ve natürel renklerde elbiseler harika uyum gösterir.

3. Ters üçgen bedenliler

Ters üçgen vücut hatlarına sahip olanlar geniş göğüs bölgesi, normal bel hatları ile dar kalça ve uzun bacaklara sahiptir. Bu vücut tipinde ince bacaklar ön plandadır ve dikkat çekici olan üst bölüm için dekolteli elbise seçimleri yapılabilir. Dar üstlü ve belden genişleyen elbiseler seçmek vücudunuzu göz alıcı gösterir. Düşük kemerli elbise modelleri de iyi seçimler olabilir.

Yaz geliyor Elbise seçimlerinizi vücut tipinize göre yapın

4. Üçgen bedenliler

Dar omuzlar, küçük göğüs bölgesi ile geniş kalçalara sahip olan üçgen vücutlular, üst bedenlerine dikkat çekecek olan elbise seçimleri yapabilirsiniz. Üst tarafı büzgülü veya aksesuar detaylı elbiselerin alt tarafı rahat ve bol olmalı. Böylece geniş kalçalarınızı kamufle edebilirsiniz. Ayrıca iki parça olan giysiler de belinizin güzelliğini ön plana çıkarabilir.

Haberin Devamı

5. Oval bedenliler

Geniş bir göğüs kafesi, dar kalça ve yuvarlak bel hatlarına sahip olan oval vücut tipliler, uzun ve düzgün bacaklara sahiptir. Boyundan bağlı elbiseler, uzun gömlek elbiseler ile V yaka modeller sizin için en doğru elbise seçimleri olabilir.

BAKMADAN GEÇME!