Yaz döneminde makyaj önerileri

Güncelleme Tarihi:

Yaz döneminde makyaj önerileri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 02:49

2012 yaz sezonunda makyajda belirgin çizgillerin ve kırmızı dudakların ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Paris Kuaför makyaj artisti Eda Koşar, 2012 Yaz sezonunda makyajda belirgin çizgillerin ve kırmızı dudakların ön plana çıktığını söyledi. Koşar, makyajda sezon modasını anlattı:
“Net belirgin çizgiler ve kırmızı dudaklar ön plana çıkıyor. Çizgiler güçlü. Belirgin gözler bu sezonun en baştan çıkarıcı öğelerinden. Kuyruklu ya da düz, dağıtılmış ya da keskin hatlı, hangisini tercih ederseniz edin, yeter ki gözlerinize cesur çizgiler çekin. Sezonun popüler görüntüsünü yaratmak için likit eyeliner ile kirpik diplerinden, göz kalemiyle de göz pınarlarınızın olduğu yerden geçerek göz çevrenizde kontür oluşturun. En son kirpiklerinize maskara uygulayın

Bakımlı ve belirgin kaşlar

Artık kaşlar daha belirgin, yani kaşların rengini birkaç ton birden açmak demode. İnce ve açık renkli kaşların yerini daha güçlü ve belirgin bir görünüm alıyor. Eğer demode görünmek istemiyorsanız, kaşlarınızı alırken inceltmeye değil şekillendirmeye odaklanın. Hedefiniz daha kalın, hafif kavisli ve gür kaşlar yaratmak olmalı.

Nötrtonlar

Haberin Devamı

Bu sezon ten renginden pembemsi bejlere kadar bütün nötr renkler kremsi bir dokuya sahip olmalı. Kırmızı rujun en doğal halini elde etmek içinse ruju sürdükten sonra birkaç dakika bekleyin ve bir kağıt mendille silin.

Allığın yükselişi

Teninizden birkaç ton daha koyu ya da açık ürünlerle yüzü şekillendirme artık yerini pembe yanaklara bıraktı. Ama niyetiniz, pembe bir allıkla al yanaklı bir etki yaratmak yerine yüzünüzü şekillendirmek olmalı. Tercihiniz krem allıklardan yana olsun.

Çarpıcı kirpikler

60'lı yıllara gönderme yapan bir etki için maskarayı dilediğiniz kadar abartabilirsiniz. Hem üst, hem de alt kirpiklere birkaç kat maskara uygulayın kirpiklerinizin topaklanmasından çekinmeyin. Uzun kirpikler ve kocaman bakışlar için en etkili yöntem birkaç kat siyah maskara uygulayıp sonra da kirpiklerinizi kirpik tarağıyla taramaktır.

Dumanlı bakışlar

Bu sezon siyah yerine kahverengi far kullanarak daha taze ve modern bir etki yaratın. Üstelik bu renk bu sezon çok moda olan çarpıcı dudakları mükemmel bir şekilde dengeliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!