Yaz deseni zebra

Avrupa’da gelecek sezon nelerin moda olacağını, İstanbul cemiyet hayatının birkaç bildik simasının giyim kuşamına bakarak anlamak mümkün...

Trendleri çok yakından takip eden Feryal Gülman ve Eda Taşpınar da işte o isimlerden... Geçtiğimiz gün katıldığı davette zebra desenli mini elbisesi ve bronz teniyle dikkatleri üzerine çeken Taşpınar gibi, Feryal Gülman da şimdiden zebra desenini gardırobuna dahil etmiş, elinde o desende bir çanta almıştı. Bu ikiliye göre yaz aylarında herkes bu deseni baş tacı edecek!

Derman aradı

Ebru Destan’a, geçtiğimiz gün Capitol alışveriş merkezinde açılan Home Store’un cafe-restoran bölümünde Derya Tuna ile dertleşirken rastladık. Ekranların yeni dert anasına son aylarda aldığı kilolardan duyduğu rahatsızlığı anlatan Destan, ondan yediği içtiğine mutlaka dikkat etmesi ve ne yapıp edip stresten uzak durması öğüdünü aldı.

Prag’tan döndü

Çanakkale Savaşı’nı işleyen ‘Gelibolu’ filminin müziklerine imza atan ve geçtiğimiz günlerde kayıtlar için Prag’a giden Demir Demirkan, çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü. Adam Klemens yönetimindeki 34 kişiden oluşan City of Prague Philharmonic Orkestrası ile yapılan kayıtlardan çok memnun kalan müzisyen, 16 kişilik güçlü bir koroyu da ekibe katmıştı. Demirkan’ın iki ay gece gündüz demeden çalışıp tamamladığı film müzikleri ile yeteneğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bakmayın burnuma

Geçtiğimiz hafta cemiyet dünyasının ünlü isimleri arasında, Tuğba Peksayar’ın burnunu yaptırdığı söylentileri dolanıp duruyordu. Bu haberin yayılmasından sonra, gittiği her yerde dikkatlerini burnuna odaklamaya başlayan tanıdıkları, Peksayar’ı çileden çıkardı! Rastladığı herkese estetik yaptırmadığını anlatmaya çalışan genç kız, buna ihtiyaç duymadığının da altını çiziyor.

Türkiye’nin ilk savaş çizgi filmi

Ümraniye Belediyesi, sponsoru olduğu ve bir Çanakkale gazisinin gözünden yaşanılanların anlatıldığı ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı çizgi filmle, yeni nesillere tarih dersi veriyor. Çanakkale Savaşı hakkında yapılan ilk ve en uzun çizgi sinema olan bu proje, ayrıca Türkiye’deki ilk savaş çizgi filmi olma özelliğine sahip. Gelibolu Yarımadası’ndan ve savaşın geçtiği yerlerden görüntü alınarak ve bu karelerden yola çıkarak çizilen 40 bin sayfalık resim, 10 bin saatlik bilgisayar çalışmasıyla ortaya çıkan 75 dakikalık çizgi sinema, 67 kişilik ekiple Düşler Evi Çizgi Film Atölyesi tarafından hayata geçirildi.

Yeni modacı kusursuzluk peşinde

Siren Ertan, geçtiğimiz hafta Margaux’da düzenlediği defile ile cemiyet hayatının güzellerinden tam not aldı. Yılların moda devlerini aratmayan giysileri ve defile organizasyonu beğeni toplayan Ertan, o akşam mankenlerle de tek tek ilgilendi. Her kıyafeti üzerlerinde inceledi, düzeltmeler yaptı, kusursuz görünmeleri için çabaladı. Sonunda da yorgun düşüp bir sandalyeye oturuverdi ve dakikalarca oradan kalkamadı.

Ameliyattan kaçıyor

Yeni albümünü piyasaya sürmeye hazırlanan İzzet Yıldızhan yoğun tempoya dayanamadı. Aniden başlayan ağrılar üzerine doktora giden türkücüye bel fıtığı teşhisi kondu. Florance Nightingale Hastanesi’nde tedavi altına alınan Yıldızhan, ameliyat olmaktan korktuğu için diğer tedavi yöntemleri ile iyileştirilmeye çalışılıyor.

Örgü yarışması sonuçlandı

Lnate Örgü Yarışması finali, Tophane-i Amire’de gerçekleştirildi. Erkan Özerman, Ahmet Eraslan, Vural Gökçaylı, Zuhal Karadeniz, Faruk Saraç, Cemil İpekçi gibi moda dünyasının ünlü isimlerinden oluşan jürinin finale bıraktığı tasarımları Çağla Şikel, Yüksel Ak, Şenay Akay, Deniz Pulaş, Seda Ertan, Ece Sükan, Tuğba Karaca gibi isimler sundu. Şenay Akay’ın taşıdığı kıyafet birinci seçilirken, bu tasarım sahibine de Fiat Palio marka bir otomobil kazandırdı.

Tarkan’ın menajeri aldı

Yaklaşık beş senedir Türkiye’de yayın yapan moda ve magazin kanalı Fashion TV, yeni bir çehre ile yayına geçiyor. FTV’nin Türkiye’deki sahibi Ali Karacan tarafından İntel A.Ş şirketler topluluğu adına Tarkan’ın menajeri olarak tanınan Uygur Ataç ve Enis Onat’a devredildi. Fashion TV’nin sahibi Amerikalı işadamı Michelle Adam da bu gelişmelerde hazır bulundu.

ABD’ye gidiyor

İstanbul’da yapılan NATO zirvesi toplantısına katılan ABD Başkanı George W Bush’a sattığı halılar nedeniyle Bush’un halıcısı olarak isim yapan Hakan Evin’e Amerika yolu göründü. Kapalıçarşı’nın tanınmış halı firmalarından ‘Imperio Otomano’ adlı halı mağazalarının sahibi olan Evin, ekim ayında California’da yapılacak Türk haftasında halılarını sergileyecek.

Yazarın Tüm Yazıları