GeriMutfak Tüyoları Yaz cupcake'leri için püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaz cupcake'leri için püf noktaları

Yaz cupcake'leri için püf noktaları
refid:26712851 ilişkili resim dosyası

Cupcake, yaz mevsiminin en lezzetli alternatiflerinden biri. Evde cupcake konusu ise önemli... İşte dikkat etmeniz gereken bazı noktalar.

MALZEMELER DONMASIN, ERİMESİN

Tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olsun. Sütünüzü, tereyağınızı, hatta yumurtalarınızı cupcake’inizi yapmaya başlamadan önce buzdolabından çıkartarak dışarıda bekletin. Yine de mevsim yaz olduğu için, çok uzun süre de dışarda bekletmemeye özen gösterin ki malzemeleriniz erimesin veya bozulmasın.

İYİ MALZEMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Her zaman en iyi malzemeleri kullanın. Aslında her yemeği yaparken iyi malzeme kullanmak önemlidir, ama siz yine de sütünüzü alırken iyi bir marka olmasına, tereyağınızın doğal olmasına dikkat edin.

Yaz cupcakeleri için püf noktaları

KABARMAYAN CUPCAKE OLMAZ Kİ!

Hamuru fazla karıştırmayın. Cupcake hamurunuzu tüm malzemeler karışana dek, ortalama bir hızda karıştırmanız yeterli. Çok karıştırılan hamurun içindeki minik hava kabarcıkları yok olur ve cupcake’iniz istediğiniz kadar kabarmaz. Kabarmayan cupcake de olmaz tabii.

CUPCAKE KAPLARINIZI TANIYIN!

Cupcake’lerinizin eşit boyutta olmasına dikkat edin. Bunun için hamuru kaplara göz kararı yerleştirmek yerine bir dondurma kaşığı kullanabilirsiniz. Ayrıca cupcake kaplarınızı çok doldurmamaya da özen gösterin. Hamur kabarınca cupcake’leriniz taşabilir.

KABARMADAN SAKIN KAPAĞI AÇMAYIN

Fırınınızı mutlaka önceden ısıtın. Cupcake tepsinizi fırının orta rafına yerleştirin. En önemlisi de pişme süresi boyunca fırınınızın kapağını açmayın. Cupcake'leriniz kabarmadan fırını açmak onları sönük bırakabilir.

 

False