Yaz bitti, sahil tartışması bitmedi

Güncelleme Tarihi:

Yaz bitti, sahil tartışması bitmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 11:00

Yaz bitti, sahil tartışması bitmedi

Haberin Devamı

MERSİN sahillerinde yaşanan sorunlar ve bu konudaki yetki tartışması Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldi.
Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki meclis toplantısında konuşan CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Güney, Büyükşehir Belediyesi Denizkızı A.Ş. tarafından düzenlenen Susanoğlu Plajı’nda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Güney, yaz sezonunun sonuna yaklaşılmasına rağmen sorunların aşılamadığına dikkat çekerek "Belediye bu işi yapamıyor görüntüsü çizildi. Sahiller pis, durulacak gibi değil. Duruma bakınca, sahiller sanki sahipsiz" dedi. Susanoğlu’nda belediyenin şezlong ve şemsiyelerinin boş kaldığını, vatandaşın bu konuda şikayetçi olduğunu vurgulayan Güney "Ayrıca, orada özel şahıslar yine şemsiye ve şezlong açmışlar. Belediyenin daha 10 tane şemsiyesinin dolu olduğunu görmedim. ‘Denizkızı şirketi, belediye bu işi yapamadı, müteahhide verdi’ görüntüsü var" diye konuştu.
KOCAMAZ: YALNIZ BIRAKILDIK
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Başkan Kocamaz ise sorunun çözümünde 'yalnız bırakıldıklarını' savunarak şunları söyledi:
"Bu konuda ilk başta bir yanlış hadise yaşandı. O yanlış hadisede de maalesef biz yalnız kaldık. Bunun detayını kendi aramızda konuşalım. Size destek vermezlerse gelir birileri oraları işgal eder. Belediyenin emniyet gücü yok. Zabıta da bir yere kadar. Zaten zabıta sayısı çok yeterli değil. Onun yetkisi de etkisi de bir yere kadar oluyor. Oradaki yanlış düzeni düzeltmeye, yılların alışkanlığını ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz, bunun belli bir mücadelesi de oluyor, olacak. Ama inşallah bu yıl ilki yaşandı, bu yılki tecrübelerle bundan sonraki yıllarda aynı sıkıntılar çekilmez diye ümit ediyorum.”

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!