Yaz bi kenara...

Güncelleme Tarihi:

Yaz bi kenara...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 12:57

Artık resmi olarak yaz mevsimindeyiz. Hem de en 2017’sinden... Peki sıcaklarda nasıl ‘cool’ olup serin kalacağız? Nerede güneşlenmeli, kimi dinlemeli, nasıl partilemeli? Hangi kitap, nasıl dekorasyon, nereye seyahat? Nereler popüler olacak, neleri konuşacağız, kimler kazanacak? İşin uzmanlarına sordum, cevaplardan çoktan seçmeli test yaptım. Sonra kendi hazırladığım testi oturdum kendim çözdüm. Siz de çözün bakalım kim bilecek, kim yaya kalacak...

Haberin Devamı

DOĞA: Kaplumbağa mı, kelebek mi, kuş mu?

A) Erik kırlangıçkuyruk... Türkiye’nin en güzel kelebeklerinden. Yaz boyunca gözünüz rezene gibi maydanozgillerde olsun. (Doğa yazarı Yücel Sönmez)
B) Denizkaplumbağaları... 20 Temmuz-10 Eylül arası Muğla’dan Samandağ’a kadar kadar yavrular denize koşuyor. (WWT Türkiye Direktörü Sedat Kalem)
C) Yırtıcı göçü... Ağustos sonuna doğru, İstanbul’da Boğaz hattında, Artvin ve Amanoslar’da bu şöleni kaçırmayın. (Kılıç Doğa Derneği Başkanı Dicle Tuba)
D) Hiçbiri

Yaz bi kenara...

KONSER: Rock Turnede mi, MFÖ mü, Şebnem Ferah mı?

A) Rock Turnede... Adana ve Samsun’dan sonra şimdi sırada Kuşadası’nı sallamak var. (Müzik yazarı Tolga Akyıldız)
B) MFÖ... 16 Haziran’da ODTÜ’deki konser yeni albümlerinin üzerine, sahneyi ateşe verecek. (Müzik yazarı Naim Dilmener)
C) Şebnem Ferah... 17 Haziran’da Harbiye Açıkhava’yı yıkacağını düşünüyorum. (ZUBİZU’nun CEO’su Hakan Kaplan)
D) Hiçbiri

Haberin Devamı

KİTAP: Grange mi, Moriaty mi, İnci Aral mı?

A) Liane Moriaty... Yeni kitabı ‘Suçlu, Hem de Çok Suçlu’ da çok satanlar listesinden inmeyecek. (Editör İpek Özbey)
B) İnci Aral... Üç yıl aradan sonra yazdığı yeni kitabı ‘Sevgili’, Yılmaz Güney’i konu alıyor. (Kitap editörü Burcu Aktaş)
C) J. Christophe Grange... Lontano macerası ‘Kongo’ya Ağıt’la devam ediyor. (Hürriyet Yayın Danışmanı Doğan Hızlan)
D) Hiçbiri

Yaz bi kenara...

SİNEMA: Maymunlar mı, Dunkirk mü, Terminatör mü?

A) Maymunlar Cehennemi... Serinin üçüncü adımı ‘Savaş’ için 14 Temmuz’u iple çekiyorum. (Milliyet Sinema Yazarı Nil Kural)
B) Dunkirk... İkinci Dünya Savaşı’nı Christopher Nolan’ın yorumuyla 21 Temmuz’da izleyeceğiz. (Sinema ve spor yazarı Uğur Vardan)
C) ‘Terminatör 2: Mahşer Günü’... Efsane filmdeki amansız mücadele/kaçış bu kez 3 boyutlu izlenecek. (arkapencere.com’dan Murat Özer)
D) Hiçbiri

Haberin Devamı

TELEVİZYON: İki Yalancı mı, Dünya Güzellerim mi, Türk Malı mı?

A) İki Yalancı... Başrollerini genç kızların sevgilisi Keremcem ve Yağmur Tanrısevsin’in oynayacağı yaz dizisi... (TV yazarı Ceren Şehirlioğlu)
B) Dünya Güzellerim... Bülent Ersoy, Banu Alkan ve Safiye Soyman dünyayı gezecek, biz ekran başına kilitleneceğiz. (TV yazarı Elçin Yahşi)
C) Türk Malı... İlk bölümü sürpriz yapıp çok izlendi. Demek ki insanlar bu eski diziyi özlemiş. (Gazeteci Cengiz Semercioğlu)
D) Hiçbiri

SERGİ: Zeid mi, Duran mı, Çiftdüşün Çiftgörü mü?

A) Fahrelnissa Zeid... 30 Temmuz’a kadar İstanbul Modern’deki sergi çağdaş sanat dünyasının gündeminde. (Sanat eleştirmeni Ayşegül Sönmez)
B) Feyhaman Duran... Türkiye’de portre resmin öncü isimlerinden. S. Sabancı Müzesi’nde. (Sanat editörü Erkan Aktuğ)
C) Çiftdüşün Çiftgörü... Pera Müzesi’ndeki karma sergi çoğulcu düşünmenin izini sürüyor. (Gazeteci Güliz Arslan)
D) Hiçbiri

Haberin Devamı

BELDE: Alaçatı mı, Yalıkavak mı, Torba mı?

A) Alaçatı... İster plaj, ister restoran, ister eğlence yeri... Bodrum gibi her yer birbirinin benzeri değil, bir sürü alternatif sunuyor. (Kelebek yazarı Onur Baştürk)
B) Yalıkavak... Nasıl geçen sene Bodrum’da Türkbükü’nün belini büktüyse, bence bu sene de sonuç değişmeyecek. (Hürriyet Seyahat Yayın Yönetmeni Serkan Ocak)
C) Torba... Hadi ben ters köşe yapayım, Nikki Beach eğlencesi rotaları Bodrum’un sakin yeri Torba’ya döndürecek bu yaz. (Rehber ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç)
D) Hiçbiri: Biber, Hardal, Galen, Çilek, Ses... Sağdan say, Nişantaşı! Ben bu sene Türkbükü’nün kolay havlu atacağını sanmıyorum.

Haberin Devamı

Yaz bi kenara...

GECE HAYATI: Ulus29 mu, Eva Klein mı, Fenix Bodrum mu?

A) Fenix... bu yaz, farkı daha da açabilir. Fenix’i daha da popüler kilabilir. (Kent yazarı Ali Tufan Koç)
B) Palmarina Ulus29... Sadece Yalıkavak’ın değil, Ege’nin en eğlenceli yeri olacak. (ZUBİZU’nun CEO’su Hakan Kaplan)
C) Eva Klein... Klein’ın İstanbul’daki popülaritesi Bodrum Bardakçı Koyu’nda açtıkları Eva Klein’ı da uçurur bence. (İşletmeci ve DJ Oben Budak)
D) Hiçbiri

BEACH CLUB-PLAJ: X Beach mi, Grande mi?

A) Before Sunset... Yine bütün Çeşme akşamüstü happy hour partileri için oraya doluşacak. (İşletmeci, DJ, kent yazarı Oben Budak)
B) X Beach... Nasıl geçen seneyi açık ara önde kapattıysa bence bu sene de aynı filmi izleyeceğiz. (Gazeteci Esin Övet)
C) Spiaggia Grande... Çeşme’de Fly Inn’in tam yanına açılacak bu sene. Yazın şampiyonluğuna aday. (ZUBİZU’nun CEO’su Hakan Kaplan)
D) Hiçbiri: Geçen yaz Hadise’nin Bodrum Tilkicik Koyu’ndaki La Plage’ı öyle iyi iş yaptı ki hır çıkarmak için içeride kulak kestiler, denizden taradılar. Böyle şeyler olmazsa, tek tabanca!

Haberin Devamı

YURTİÇİ SEYAHAT: Kapadokya mı, Fethiye mi, Antalya mı?

A) Kapadokya... Yılın trendi Güvercinlik ve Aşk Vadisi’nde konser ve kır düğünleri. (Rehber ve yazar Saffet Emre Tonguç)
B) Fethiye... Deniz, kum, güneş tatili için iç turizmde çok tercih edilen bir klasik. (Gazella Y.K. Bşk. Velit Gazel)
C) Antalya... Türkiye’nin de en iyi otelleri burada, üstelik büyük indirimler var. (Hürriyet Seyahat Y. Yön. Serkan Ocak)
D) Hiçbiri: Antalya büyükse, İzmir daha da büyük. Yaşasın Çeşme!

YURTDIŞI SEYAHAT: İskoçya mı, İzlanda mı, Küba mı?

A) İskoçya... Yeşilin maviyle dansı ve golf sahalarıyla şu an en trend yerlerden. (Rehber ve yazar Saffet Emre Tonguç)
B) İzlanda... Son dönemde birçok film çekimine ev sahipliği yaptı, gezginlerin yeni trendi. (Gazella Y.K. Bşk. Velit Gazel)
C) Küba... Fidel Castro’nun ölümünün ardından Küba turlarında patlama yaşanıyor. (Hürriyet Seyahat Y. Yön. Serkan Ocak)
D) Hiçbiri

Yaz bi kenara...

DEKORASYON: Çiçekli mi, yeşil mi, zanaat mı?

A) Greenery... Pantone 2017, yılın rengi olarak seçilen bu yeşil tonunu çok sık göreceksiniz. (Tasarımcı Derin Sarıyer)
B) Çiçekliler... Mobilyalar, oturma grupları, duvar kağıtları, bu yaz her yer çiçek çiçek... (Mimar Meryem Özen)
C) Zanaat... İnsanlar endüstriyel olandan sıkıldı, el değmiş işlerle duygusal bağ kurmak istiyor. (Tasarımcı Adnan Serbest)
D) Hiçbiri

FESTİVAL: Zeytinli mi, Soundgarden mı, İstanbul Caz mı?

A) İstanbul Caz Festivali... 4-20 Temmuz’daki festivale efsanevi caz/füzyon piyanisti ve besteci Chick Corea geliyor. (Müzik yazarı Tolga Akyıldız)
B) Soundgarden... Kilyos’ta 9 Eylül’de yapılacak festival hem müzik hem de bol eğlence vaat ediyor. (Müzik yazarı Naim Dilmener)
C) Zeytinli Rock... Tartışmasız olarak Türkiye’nin en kalabalık festivali! 24 Ağustos’ta. (DHA Kültür Sanat Editörü Orhan Sencer)
D) Hiçbiri

Yaz bi kenara...

SPOR: Eurobasket mi, Bolt mu, Wimbledon mu?

A) Usain Bolt... Efsanevi atlet, 4-13 Ağustos’taki Dünya Atletizm Şampiyonası’nda son kez koşacak. (Spor ve sinema yazarı Uğur Vardan)
B) Eurobasket... 31 Ağustos’tan itibaren Avrupa’nın en önemli basketbol şampiyonası İstanbul’da oynanacak. (Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Aslan)
C) Wimbledon... Tenisseverlerin en heyecanlı turnuvası 3-16 Temmuz’da. (Spor yazarı Kenan Başaran)
D) Hiçbiri

MÜZİK: Tarkan mı, MFÖ mü, Ajda mı?

A) MFÖ... ‘Kendi Kendine’ albümü için çok bekledik. Onlar hâlâ ve daima ülkemizin en önemli gruplarından. (Dream TV GYY Şafak Ongan)
B) Tarkan... Yedi yıl aradan sonra çıkacak albümün yaza damgasını vuracağını rahatlıkla şimdiden söyleyebiliriz. (Müzik yazarı Tolga Akyıldız)
C) Ajda... Eski şarkılarının dans/remix versiyonlarıyla, sallamadığı bir köşe-bucak bırakmayacak. (Müzik yazarı Naim Dilmener)
D) Hiçbiri

Yaz bi kenara...

RESTORAN: Sunset mi, 7 Mehmet mi, La Petite Maison mu?

A) 7 Mehmet... Antalya’ya bu yıl bol da turist geleceğini umarsak, kaliteli malzeme kullanan bu kişilikli mutfak uçar bu yaz. (Gurme Vedat Milor)
B) Sunset... Bir klasik çünkü. Püfür püfür esiyor, muhteşem manzarası var, hele dolunay varsa tam bir tablo. (Gurme Mehmet Yaşin)
C) La Petite Maison... Geçen ay Maçka’dan Istinye Park’a taşındı. Şehirde kalan kitleyi terasına çekecek. (Kent yazarı Ali Tufan Koç)
D) Hiçbiri: Hazine’nin kışki başarısına bakılırsa Yalıkavak’ta açtığı yazlığı bu yıl da tıklım tıklım olacak.

STİL: Çizgi mi, soket mi, dekolte mi?

A) Soket... “Yaz sıcağında çorap mı” demeyin. Sneaker’lar da stilettolar da beyaz soket ince file çoraplarla kullanılıyor. (Moda yazarı Sibel Arna)
B) Brigitte Bardot dekoltesi... Onunla özdeşleşen, tercihen beyaz, omuz dekoltesi hiç olmadığı
kadar revaçta. (Moda yazarı Aslı Barış)
C) Çizgi... Bu yaz her vitrinde çizgili gömlek, elbise ve şortlar karşınıza çıkacak. Ayakkabılarda bile var! (Stil danışmanı ve yazarı Başak Dizer)
D) Hiçbiri

Not: Savaş Özbey'in tercihleri koyu işaretlenmiş seçeneklerdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!