Yaz astronotları

Bilmem hiç karşılaştınız mı yaz astronotları ile?

Çeşitli oyun parklarında oyun oynarken görünüyorlar son zamanlarda. Yaşları çocuklarımız ile denk, hayalleri de... Ama giysileri farklı...

Bu yaz sıcağında uzun eşofman, çorap, kapalı spor ayakkabı, hatta uzun kollu tişört ve şapka ile parklarda oyun oynayan çocuklardan bahsediyorum; tamamen kapalı halde.

Neden mi?

Ya güneş alerjileri, ya güneş hassasiyetleri olan çocuklar bunlar.

Veya gezegen değişti, güneş artık çok ama çok zararlı diyen annelerin çocukları bunlar. Kaldı ki son derece haklı bu anneler.

Bazıları kuma ve benzeri şeylere alerjisi olan çocuklar. Allah, alerjisi olan çocuk sahibi anneye kolaylık versin. Çünkü bir arkadaşımdan biliyorum; ne zordur yemek istediği bir şey olan çocuğa, bunun için ağlayan bir minik insana "hayır" demek ve bu "hayır" kelimesinin anlamını anlatmaya çalışmak.

Bir kısmı "şeker çocuklar"... Şeker hastalığı sebebiyle hem güneş hem mikrop hem de böcek ısırmasına karşı çocuğunu böyle giydiren bir anne, parkta ağlayarak anlatmıştı bana çünkü. "Bir sinek ısırığı bile zor geçiyor, mecburum onu korumaya" demişti.

Ve daha niceleri...

İşte "Neden yazıyorum bu yazıyı şimdi" sorusunun yanıtı: "Benim oğlum da kısa bir süre için bile olsa, yaz astronotu oldu!"

Bir sabah uyandık, ayakta dört ısırık. Ertesi gün o dört ısırık olmuş ondört ısırık. Kızarıklık, kaşıntı... Sinek ısırığıdır derken ortaya çıktı ki parklarda kumlarda kol gezen sevimli bir yavru sinek böcek karışımı, bir kere ısırsa yetermiş. O ısırık ve kaşıntı alır başını tüm vücutta çoğalarak gezermiş.

Hem kaşımayacaksın, hem kaşıtmayacaksın. Hem ilaç süreceksin, hem o ilaca çocuğu dokundurtmayacaksın. Sıcaktan koruyacaksın. Güneş direkt gelmeyecek. Ancak bu arada 5 yaşını yeni bitirmiş bir minik adam, "Parka gidiyorum, ben kararımı verdim şu an" diyerek annesini zorlayacak. Bu durumda tek çözüm, doktorumuzun da önerdiği şekilde "astronot" olmak tabii ki...

İşte ben geçen haftalarda bu kısacık kaşıntı serüveni sayesinde tanıdım, deneyimledim, anladım ve yaşadım bu olayı. Ne zor olduğunu insan yaşamadan anlamıyor. Dışarıdan herkes bir şey söylüyor. Astronot çocuk ve astronot çocuk annesi olmak çok zor bir şeymiş.

Kolaylıklar, sabırlar ve çözüm diliyorum türlü sebeplerle korunan tüm çocuklara ve annelerine.

İyi hafta sonları dilerim

Sevgilerimle

Pınar ben

Emre Berent’in annesi

Balerin olmayı düşleyenler

Bazı balerinler pembe, bazıları mavi giysiler giyer, ama tuhaf ayak parmakları vardır ve tütü içinde çok güzel görünürler. Eğer bir balerin olmak istiyorsanız, çiçek buketlerini yakalamayı, saçınızı topuz yapmayı ve bir kuğu kadar zarif dans etmeyi öğrenmeniz gerek. İşte çocuklarınızın keyifle okuyacakları yeni bir kitap dizisi... "Düşleyin" dizisinin keyifli kitaplarından "Balerin Olduğunuzu Düşleyin!"i mutlaka okuyun. Optimist Yayınları Tel: (0216) 481 29 17

Haydi pilates yapalım

Eti Form’un bu yıl ikincisini organize ettiği "Eti Form Spor Günleri" başladı. Hafta sonları spor yapmak isteyenlerin ücretsiz katıldığı etkinlikte, eğitmenler tarafından pilates dersleri veriliyor, isteyen herkesin kilo ve yağ oranı ölçümleri ile beden-kütle endeksleri hesaplanıyor. Her yaşa uyan ve grupla birlikte yapıldığı için çok da eğlenceli olan Formball pilates aktivitesi, düzenli uygulandığında sırt ve duruş problemlerine, sindirimle ilgili sorunlara iyi geliyor. Ayrıca bedensel ve zihinsel rahatlama, konsantrasyon gücünü artırma ve zindelik kazandırma gibi yararları da var. Siz de yaz döneminde forma girmek isterseniz, bu aktiviteyi kaçırmayın. Aktivite mekanları: Selamiçeşme Özgürlük Parkı (Her cumartesi) / Beşiktaş Çilekli Spor Tesisleri (Her pazar)

Saatler: 07.15-07.55 / 08.00-08.40 / 08.45-09.30

Marmaris’teki bebekli tatil cenneti

Bebek veya küçük çocukla seyahat etmenin ailelere getirdiği stres ve bavul yükü, kimi zaman aileleri tatilden tamamen vazgeçirebiliyor. Oysa iyi organize edilmiş bir tatil planı, bebekli aileler için çok keyifli olabilir. Divan Marmaris Mares de bebekleri ile seyahate çıkmaktan endişe eden ailelere, her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü bir bebek tatil cenneti sunuyor. "Sadece bebeğinizi alın gelin, kalan her şeyi biz sizin için düşündük" temasıyla yaratılan BebekMares programında, otel içinde bulunan mutfaklı aile villaları, bebekli ailelere gerekli olabilecek her türlü malzemeyi sunuyor. Ek güvenlik için pencere ve kapılarda sineklik, küvette spiral duş ve teras merdivenlerinde çit kapı var. Tesiste, ayrıca çocuk parkı, çocuk kulübü, kaydıraklı yüzme havuzu, babysitter hizmeti mevcut. Bebeklerin ulaşım sırasında güvenliklerini sağlamak amacıyla havaalanı transferlerinde de bebek araba koltuğu kullanıma sunuluyor. Her şeyin sizin ve bebeğinizin rahatı için düşünüldüğü bu tatil için size düşen tek görev tarihi belirlemek...

Divan Marmaris

Tel: (0252) 455 22 00

6-12 yaş grubuna özel yaz okulu

İstanbul Modern’de Yaz Okulu programı 6-12 yaş grubu için hazırlanmış ve temmuz-ağustos aylarında gerçekleştirilecek dokuz farklı etkinlikten meydana gelmiş. Salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri uygulanan çalışmalarda çocuklar, yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri projeler oluşturacaklar. Çocukların istedikleri projelere katılabileceği Yaz Okulu’nda, seçtikleri dört projeye katılanlara sertifika verilecek. Şanslı çocuklar aynı zamanda unutamayacakları bir tatil yaşayacak.

İstanbul Modern Telefon: (212) 334 73 28

Mavi sulara çocuğunuzla dalın

Yaz günlerinin sıcaklığını hissetmeye başladığımız bugünlerde, iş stresinden ve metropol yaşantısından biraz uzaklaşmak, hem kendinize hem de çocuğunuza güzel bir yaz tatili hediyesi vermek için Yosun Diving’in düzenlediği özel programlara katılmaya ne dersiniz? Yosun Diving, çocuklara özel sunduğu eğitim ve ekipmanlarla hem çocuğunuzun hem de sizin mavi suların gizemini keşfetmenizi sağlıyor. Bu eğlenceyi çocuğunuzla beraber yaşamak istiyorsanız Yosun Diving’in Bostancı’daki merkezine uğrayın. Yosun Dalış Merkezi Tel: (0216) 489 66 07

Mumble’ın maceraları

Antartika’nın derinliklerindeki büyük İmparator Penguenler ülkesinde, şarkı söyleyemediğiniz takdirde bir hiçsinizdir. Bu, dünyanın en kötü şarkıcısı olan Mumble için talihsiz bir durumdur. O kendi ritmiyle dans ederek, step dansı yaparak doğmuştur. Mumble’ın annesi Norma Jean bunu sevimli bir alışkanlık olarak görse de babası Memphis bu dansı "penguence değil" diye aşağılar. Ayrıca, her ikisi de bilmektedirler ki; bir "Kalbe Seslenen Şarkısı" olmadan Mumble gerçek aşkı asla bulamayacaktır. Kader bu ki Mumble’ın tek arkadaşı Gloria oraların en iyi şarkıcısıdır. Mumble ile Gloria arasında, yumurtadan çıktıklarından beri güçlü bir bağ vardır, ama Gloria’da Mumble’ın tuhaf "hoplama-zıplama" huyundan biraz rahatsızdır. Mumble, danışmanlığından yararlanmak istediği Guru Lovelace ve amigolarla birlikte, uçsuz bucaksız buzullarda bir yolculuğa çıkar ve destansı bazı maceralardan sonra, bir canlının özüne sadık kalarak dünyada her zaman fark yaratabileceğini kanıtlar. Tıglon Tel: (0212) 290 37 37

Elmo’nun dünyasında neler oluyor

Susam Sokağı’nın sevimli canavarı Elmo ile keşif zamanı! Elmo şarkılar, resimler ve telefonlar hakkında yepyeni şeyler keşfederken, çocuğunuz da keyifli anlar yaşıyor, eğlenerek öğreniyor. Her bölüm, Elmo’nun sürprizlerle dolu odasında geçiyor ve eğlenceye odadaki eşyalar da katılıyor. Ayrıca sevimli süs balığı Dorothy, komik Bay Saftirik ve neşeli şarkılar her yaştan izleyiciye mutluluk veriyor. Bu keyifli DVD çocuğunuzun çok hoşuna gidecek ve eminiz ki Elmo’nun diğer maceralarını izlemek isteyecek.
Yazarın Tüm Yazıları