Yaylım yasağının kaldırılması besicileri umutlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Yaylım yasağının kaldırılması besicileri umutlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 16:40

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Sivas’ın Suşehri ilçesinde, yaylım yasağının kaldırılması bölgede keçi yetiştiriciliği yapan besicileri umutlandırdı.

İlçeye bağlı Tatar köyünde besicilik yapan İdris Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman köylüsü olmaları nedeniyle köylerinde keçi yetiştiriciliğinin bir dönem yasaklandığını söyledi. Köylerindeki yaylım yasağının kaldırıldığını ve besiciliğe devlet desteği verildiğini ifade eden Demir, bunun ardından 100 keçi satın aldığını belirtti.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne keçi yetiştiriciliği desteklemesinden faydalanmak için başvuru yapacağını aktaran Demir, "Her türlü destek devlet tarafından veriliyor. Devletimiz büyük destekler veriyor ve bizlere katkı sağlıyor" dedi.

Besiciliğin köylüler için bir gelir kapısı olduğunu vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bölgemiz turizm bölgesi değil, tarım ve hayvancılık bölgesi. Bu konuda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Ben bundan 7 yıl öncesine kadar yine keçi besliyordum. Fakat yasak olduğu için gizlice yaylım yapıyorduk. Ama devletimiz bizlerin önünü açtı ve yaylımı serbest bıraktı. Hem de destek primiyle bizlere katkı sağlamaya başladı. Özverili olmamız durumunda her şeyin üstesinden geliriz."

Köylerinde yaklaşık bin keçi bulunduğunu anlatan Demir, keçi yaylımının diğer hayvanlara göre daha kolay olduğunu dile getirdi.

Suşehri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise ilçe genelinde bin 900 keçi, 7 bin koyun olmak üzere 8 bin 899 küçükbaş hayvan bulunduğunu belirtti. Yetkililer, besicilerin küçükbaş hayvan başına 22 lira destekleme primi aldığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!