Yaylalarda etkili olan sıcaklıklar doğayı erken uyandırdı

Güncelleme Tarihi:

Yaylalarda etkili olan sıcaklıklar doğayı erken uyandırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 10:17

- Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Giresun'un yaylalarında yalancı bahara kanan doğa erken uyanmaya başladı

Haberin Devamı

GİRESUN (AA) - Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Giresun'un yaylalarında yalancı bahara kanan doğa erken uyanmaya başladı.

Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaylalarda son yılların en yumuşak kış döneminin yaşandığını belirtti.

Önal, bugünlerde yüksek kesimlerde adeta yazdan kalma günlerin yaşandığını ifade ederek, "Son yılların en sıcak kış dönemini yaşıyoruz. 20 derece civarında seyreden sıcaklık nedeniyle yaylalarımızda adeta yazdan kalma günler yaşanıyor" dedi.

Yalancı bahara kanan doğanın erken uyanmaya başladığına işaret eden Önal, "Yaylalarımızda normalde 5-6 ay ağır kış şartları yaşanmakta. Özellikle ocak, şubat ve mart aylarında kış daha sert geçmekte, kar kalınlığı 2 metreye kadar ulaşıyor. Evler neredeyse karın altında kaybolmakta, bu durum yaşamı olumsuz etkilenmekte. Bu kış mevsimi ise geçtiğimiz yıllara göre daha yumuşak geçiyor. Son yılların en sıcak kış dönemini yaşıyoruz. Yazdan kalma günler yaşıyoruz. Yalancı bahara kanan doğa da erken uyanmaya başladı. Karlar hızla erirken, doğa da yavaş yavaş uyanma emareleri gösteriyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Önal, doğanın erken uyanmasının bu yıl yaylacıların yükseklere zamanından önce çıkmasına neden olabileceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!