Yaylada Dostluk ve Kardeşlik festivali

Güncelleme Tarihi:

Yaylada  Dostluk ve Kardeşlik festivali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 10:22

Yaylada Dostluk ve Kardeşlik festivali

Haberin Devamı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN (DHA)- ARDAHAN’ın Göle ilçesine bağlı Köprülü Beldesi yaylasında dostluk ve kardeşlik şenliği yapıldı.
            Göle Belediyesi ve Köprülü  Belde derneği tarafından organize edilen yayla şenliğine  Vali Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Göle Kaymakamı Zafer Oktay, Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu ile vatandaşlar katıldı. Şenlik alanında bir konuşma yapan Vali Bilmez, katılımcılara şunları söyledi:
       “Ardahan, nehirleriyle, gölleriyle, kale ve kuleleriyle, dağlarıyla, ormanlarıyla, ovalarıyla, zengin bitki örtüsüyle, santralleriyle, barajlarıyla, duble yollarıyla, tünelleriyle, boru hatlarıyla, şenlik ve festivalleriyle, eti, sütü, kaşarı ve balı ile yüreği büyük insanların dostça, kardeşçe, bütün farklılıklara rağmen bir arada yaşayabildiği güzel bir serhat şehri. İşte bu şenliklerimizle hem aramızdaki dostlukları, kardeşlikleri pekiştirmeliyiz, hem de ekmek derdine düşüp, bu güzelim yurdu terk etmek zorunda kalan, gurbette ekmeğini kazanmaya çalışan insanlarımızı belli günlerde de olsa tekrar buraya buluşturmaya çalışmalıyız. Ardahan’ımızın, Göle’mizin sahip olduğu zenginliği, bütün Türkiye’ye, bütün dünyaya tanıtmalıyız. "
     Milletvekili Orhan Atalay da, “Herkesin memleketi güzel, ama bizim memleketimiz daha güzel. Çünkü bu mevsimde, bu güzelliği ancak ve sadece Ardahan’da yaşayabiliriz. Tabiat yemyeşil, hava son derece güzel ve serin, üşütmeyen serinlik, terletmeyen sıcaklık. İşte burası Ardahan, burası Göle. Bu şenliğimizin hayırlı olmasını diliyor, uzun yıllar devam etmesi yönünde elimizden gelen bütün destekleri sunacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından Vali Bilmez ve Milletvekili Atalay, şenliğe katılan vatandaşlarla birlikte halay çekti, piknik alanı dolaşarak vatandaşlarla sohbet edip, sofralarına konuk oldu ve vatandaşlar  tarafından ikram edilen yöresel ürünleri tattı.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!