Yayla domatesi yüz güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Yayla domatesi yüz güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 11:23

Yayla domatesi yüz güldürdü

Haberin Devamı

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nin yaylalarında serada üretilen yazlık domatesin kilosu 2 TL'den alıcı bulması üreticinin yüzünü güldürdü.
Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, ilçeye bağlı Kayacı Mahallesi'nde yetiştirilen domates seralarında incelemelerde bulunarak, domates hasadına başlanıldığını söyledi. İlçenin yüksek kesimlerinde bulunan ve 'Yayla domatesi' olarak adlandırılan domatesin kilosunun 2 TL'den alıcı bulduğunu ifade eden Şahin, bunun da üreticileri memnun ettiğini söyledi. Şahin," Havaların sıcak gitmesi nedeniyle özellikle yeşil domatesler Suudi Arabistan, Ürdün ve Irak gibi ülkelere ihraç ediliyor. İlçemizde yayla döneminde 35 bin dönüm arazide yaklaşık 300 bin ton domates üretimi yapılmaktadır. İnşallah bu fiyatlar aynı seviyede devam eder ve üreticimiz memnun olur" dedi.
Kayacı Mahallesi'nde 15 dönüm serada domates üreticiliği yapan çiftçi Ahmet Çalışkaner ise domates fiyatlarından memnun olduğunu ve sezonu da mutlu kapatmak istediklerini belirterek, "Yaz sezonunda Erdemli'de yetiştirilen domatesler para etmedi. Ama yaylada üretilen domatesler hasadının başlanılmasının ardından fiyatın 2 TL olması bizleri sevindirdi. İnşallah domates fiyatları düşmez ve bu şekilde devam eder" dedi.
Yaylalarda toplanan domatesler tüccarlar tarafından TIR'lar ile yurtdışına ihracat edildiği belirtildi.
Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

FOTOĞRAFLI,GÖRÜNTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!