Yayın dünyası Frankfurt’ta buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Yayın dünyası Frankfurt’ta buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 10:19

Dünyanın en büyük kitap fuarı ve yayıncılık sektörünün en büyük uluslararası buluşma noktası niteliği taşıyan Uluslararası 63. Frankfurt Kitap Fuarı bu akşam düzenlenecek resmi bir törenle kapılarını açacak.

Haberin Devamı

Sektör temsilcileri ve medya mensupları ile özel ziyaretçileri 12 Ekim-16 Ekim tarihleri arasında ağırlayacak olan Frankfurt Kitap Fuarı, çarşamba-cumartesi günleri arasında saat 09.00’dan 18.30’a kadar açık olacak. 16 Ekim Pazar günü ise fuar 09.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarın halka açık olan son iki gününde her yıl olduğu gibi okurlar kitap da satın alabilecekler. Kitap fuarına cumartesi ve pazar günü ziyaretçiler giriş biletlerini 14 Euro karşılığında temin edebilecek.

KONUK ÜLKE İZLANDA

Yaklaşık 190 bin metrekarelik alanda 400 bin’e yakın kitap ve medya ürünününün sergileneceği fuara bu yıl da 180 bini katılımcı 300 bin civarında ziyaretçi gelmesi bekleniyor. 100’den fazla ülkeden yaklaşık 7500 yayıncıyı buluşturmakta olan Frankfurt Kitap Fuarı’nın 2008 yılındaki 60. Kitap Fuarı’nda Türkiye ‘Bütün Renkleriyle Türkiye’ sloganıyla onur konuğu olmuştu. Fuarın bu seneki Onur Konuğu ise İzlanda. İzlanda fuara ‘Harikalar Diyarı İzlanda’ (Fabulous Iceland) sloganıyla katılıyor. 290.469 kişinin ziyaret ettiği 2009 yılındaki fuara 100 ülkeden 4 bini Almanya’dan olmak üzere tüm dünyadan 7 bin 300 yayınevi katılmıştı.

Haberin Devamı

BARIŞ ÖDÜLÜ BOUALEM SANSAL'IN

Alman Yayıncılar Birliği’nin 50 yıldan bu yana her yıl verdiği Barış Ödülü’ne bu yıl Cezayirli yazar Boualem Sansal layık görüldü. Sansal Barış Ödülü’nü 16 Ekim Pazar günü Frankfurt Paulskirche’de düzenlenecek görkemli bir törenle alacak. Bu ödüle daha önce Yaşar Kemal ve Orhan Pamuk da layık görülmüştü.

Yayın dünyası Frankfurt’ta buluşuyor

TÜRKİYE'DEN 3 BİN KİTAP

Frankfurt Kitap Fuarı’ndaki Türkiye Ulusal Standı’nda, 200’e yakın kitabevine ait 3 bin’in üzerinde kitap sergilenecek. Aralarında Türkiye Yayıncılar Birliği, Basın Yayın Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin de bulunduğu 20’yi aşkın meslek kuruluşunun işbirliğiyle oluşturulan Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Komitesi’nin hazırladığı Türkiye Ulusal Standı, 5.1 C972 reyonunda 300 metrekarelik bir alanda, çocuk kitapları standı ise 3. Salon’da kurulacak. Türkiye Ulusal Standı’nda gerçekleşek etkinliklerde Türkiye’den yazar, gazeteci ve sanatçılar göç, sanat, edebiyat ve Türkçe gibi konularda görüşlerini aktaracak. Fuarda 12 Ekim’de Hürriyet Yayın Danışmanı Doğan Hızlan’ın yönettiği ve Hürriyet Yurtdışı Yayınları Yönetmeni Halit Çelikbudak’ın da katılacağı ‘Türkiye’den Göç’ün 50. Yılında Türk Medyası ve Türkçe Gazetecilik’ konulu panel düzenlenecek.

Haberin Devamı

BEHZAT Ç. DE FUARDA

Televizyon dizisi Behzat Ç.’deki başkomiser rolüyle izleyicilerin büyük beğenisini kazanan sanatçı Erdal Beşikçioğlu da 16 Ekim Pazar günü ‘Türk Edebiyatından Film Uyarlamaları’ konulu panelde konuşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin standında ise 12 Ekim’de Türkiye’den Almanya’ya göçün 50. yılı bağlamında küratörlüğünü Fahri Aral’ın yaptığı “Fotoğraflarla ‘Göç’ün 50. Yılı Sergisi’ yeralacak. İstanbul Ticaret Odası’nın standında da Şeymus Dağtekin ve Latif Çelik’in katılacağı ‘Avrupa’da Türk İzleri’ konulu etkinlik düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!