Yaya yoluna giren sürücülere ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Yaya yoluna giren sürücülere ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 19:47

Yaya yoluna giren sürücülere ceza yağdı

Haberin Devamı

UŞAK'ta trafiğe kapalı yaya yollarında vatandaşları zor duruma düşüren motosiklet, elektrikli bisiklet ve bisiklet sürücülerine ceza uygulandı. Bir saat süren uygulamada 125 sürücüye toplam 28 bin 375 lira para cezası kesildi.

Uşak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte cadde ve sokaklarda sayıları artan motosiklet, bisiklet ve elektrikli bisikletlilerin araç trafiğine kapalı yollara girerek yayaları zor duruma düşürmeleri ve zaman zaman istenmeyen kazalara sebep olmalakrının önüne geçmek için çalışma başlattı. Ekiplerin araç trafiğine kapalı olan İsmetpaşa Caddesi'nde yaptığı denetimlerde, yasağa uymayan ve kaldırımı üzerine park eden sürücülere ceza yağdı.

Denetimlerin sıklıkla devam edeceğini belirten Uşak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kemal Yiğit, "Belediye Meclis Kararıyla, sadece yaya trafiğine açık olan bölgelere giren motosiklet, bisiklet ve elektrikli bisikletler, istenmeyen kazalara neden olabiliyor. Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, denetimlerimizi yapıyoruz. Yasağa uymayan sürücülere 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32'inci maddesi gereğince 227 TL idari para cezası kesiliyor. Bugün yapılan denetimde 125 sürücüye cezai işlem uygulandı. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek" dedi. Denetimde 125 sürücüye toplam 28 bin 375 lira para cezası kesildiğini belirtti.

Sürücüler, yaya trafiğine açık cadde ve sokaklara geçen yıl asılan uyarı levhalarını ceza yediklerinde farkettiklerini belirtirken, yayalar denetimlerin daha sık yapılmasını istedi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!