Yay Burcu dönemi

Güneş Yay Burcu’nda parlamaya başladı. Böylece Yaylar’ın dönemi de başlamış oluyor. Aslında uzun zamandır Yay Burcu’ndaki yolculuğunu sürdüren Pluton, Yay’ın sembolize ettiği özellikleri açığa çıkarıyor.

Ancak şimdi, Güneş’in etkisiyle Yay görünür hale gelecek. Üstelik 27 Aralık’ta Merkür ve 3 Aralık’ta Venüs’ün Yay’a girmesiyle birlikte Yay Burcu’nun özellikleri güçlü bir biçimde açığa çıkacak.

Yay Burcu; felsefe, din, adalet, bağımsızlık, özgürlük, yüksek öğrenim gibi konuları sembolize ediyor. Bu demektir ki, bu devre içinde bütün bu konularla ilgili özellikler açığa çıkacak. Tabii gökyüzünün bu konumundan en fazla Yay tipleri etkilenecekler. Kendilerini ortaya koymak ve sahip oldukları yetenekleri göstermeye yönelik içlerinden yükselen güçlü itilimler duyacaklar. Yay insanları son derece neşeli, sabırsız ve öğrenme arzuları yüksek tiplerdir. Bu nedenle farklı kültürler ve yabancı yerler ilgilerini çeker. Ve buna bağlı olarak seyahat etmekten büyük keyif alırlar.

Özgürlüğüne düşkün Yay insanlarını keyif aldıkları konulardan ve arkadaşlarından uzaklaştırmaya çalışmaktan kaçının. Şayet bir Yay’a aşıksanız ve onun size olan ilgisinin devam etmesini istiyorsanız, özgür olduğunu hissettirmeniz gerekiyor. Özellikle de kendiniz ile sevdiği konular arasında seçim yapmaya onu zorlamayın. Derhal sevdiği uğraşlarını veya arkadaşlarını tercih edecektir.

Ateşin rahatlığına düşkün şanslı çocukları Yaylar, içlerinden geldiği gibi davranır ve zaman zaman kendilerinin bile farkına varabilecekleri türden büyük çamlar devirebilirler. En son söyleyeceklerini en başta söyleyip konuyu bitirebilirler. Fakat herhangi bir art niyet veya kasıt ve ima yoktur. Zaten öylesine iyimser ve hayata olumlu açıdan bakan bir anlayışa sahiptirler ki, kırdıklarının bile farkına varmazlar. Bu nedenle onların dedikleri ve yaptıklarından alınmak yerine uyarmak gerekir. Çünkü, her türlü uyarıyı anlayacak kadar zekidirler. Fakat yine de onlara karşı açık sözlü olmak ve imalardan kaçınmak gerekir. Tabii anlattıklarınızın bir Yay tarafından anlaşılmasını istiyorsanız diyorum, Yasemin’ce...
Yazarın Tüm Yazıları