Yavuzlar İlkokulu'na modern kütüphane

Güncelleme Tarihi:

Yavuzlar İlkokuluna modern kütüphane
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 10:11

Yavuzlar İlkokulu'na modern kütüphane

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP'in en köklü eğitim kurumları arasında yer alan Yavuzlar İlkokulu kütüphaneye kavuştu. Okulun bir grup öğretmeni tarafından yürütülen 'Kitabımı Okuyorum Projesi' kapsamında Gaziantep Yardım Vakfı Kurucu Başkanı Sıktı Severoğlu ve Gaziantep Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cıncıkçı’dan destek isteyen öğretmenler okula modern ve şık bir kütüphane kurulmasını sağladı. Eğitim gönüllüleri Sıtkı Severoğlu ve Ömer Cıncıkçı’nın şahsi katkılarıyla yapımı gerçekleştirilen modern kütüphane öğrencilerin büyük ilgisini çekti.
Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ömer Cıncıkçı ve Sıtkı Severoğlu’nun destekleri sonucunda Yavuzlar İlkokulu idaresince tahsis edilen bölüm modern bir kütüphane haline getirildi. Düzenlenen açılış törenine eğitim gönüllüleri Sıtkı Severoğlu, Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ömer Cıncıkçı, Gaziantepli Yazar Fevzi Gönenç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Savaş Ahmet Aksu, Okul Müdürü Yaşar Kurt ile çok sayıda öğretmen, idareci ve davetli katıldı. Açılış  öncesi Suriyeli bir grup öğrencinin okulda verdiği ve bütün dünyaya barış mesajları içeren parçaların yer aldığı mini bir konserin ardından açılış gerçekleştirildi. Öğrencilerin rahat ve modern bir ortamda kitap okumalarını sağlamak için farklı bir proje uyguladıklarını ifade eden Eğitim Gönüllüsü Sıtkı Severoğlu “Öğretmenlerimiz bize email göndererek okullarına bir kütüphane kazandırmak istediklerini ifade ettiler. Gaziantep Yardım Vakfı Başkanımız Ömer Cıncıkçı ile birlikte şahsi katkılarımızla okula modern bir kütüphane kazandırdık. Burada önemli olan öğrencilere kitap okuma alışkanlığını sevdirerek kazandırmak. Yavuzlar İlkokulu Gaziantep’in en köklü eğitim kurumlarından birisi. Bugün bin beş yüze yakın öğrenci eğitim görüyor. Okulun genç ve dinamik bir eğitimci kadrosu var. Öğretmenlerimizden gelen talep üzerine kurduğumuz bu kütüphanenin açılışını yaptık. Açılışta Gaziantepli çocuk kitapları yazarı Fevzi Güvenç ağabeyimizi de görmek bizleri mutlu etti” dedi.
Her okulda bir kütüphane olması gerektiğini ifade eden Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ömer Cıncıkçı “Çocuklarımızda okuma alışkanlığı kazandırmak ve onların küçük yaşta bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak zorundayız. Kitap okuma alışkanlığı kazanan çocukların gelecekte birçok alanda daha çok başarılı olduğunu biliyoruz. Okuldan gelen talep üzerine Vakfımızın Kurucu Başkanı Sıtkı Severoğlu ile birlikte şahsi katkılarımızla okulun ve öğrencilerin böyle modern ve şık bir kütüphaneye kavuşmasını sağladık. Elbette çok mutluyuz. Okulda bu gün gördüğümüz tablo bütün okulların mutlaka birer kütüphaneye kavuşması ve öğrencilerin farklı dizayn ve atmosferlerden oluşacak bu kütüphanelerde keyifle okuma alışkanlıklarını geliştirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizlere böyle güzel bir hizmet için yol gösteren Yavuzlar İlkokulu öğretmenlerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Yavuzlar İlkokulunda gerçekleştirilen kütüphane açılış törenine katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Savaş Ahmet Aksu da, okul kütüphanelerinin önemli hizmetler gerçekleştirdiğini, gerek bireysel gerek kitlesel okuma faaliyetlerinde önemli rollere sahip olduklarını ifade ederek Yavuzlar İlkokulu kütüphanesinin yapımını gerçekleştiren eğitim gönüllüleri  Sıtkı Severoğlu ve Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ömer Cıncıkçı’ya teşekkür etti. Okul Müdürü Yaşar Kurt’ta okulun Gaziantep’in en eski okulları arasında yer aldığını ve bu güne kadar binlerce öğrencinin eğitiminde önemli roller üstlendiğini ifade ederek okul öğretmenlerinin sürekli eğitime yönelik, okuma alışkanlığının geliştirilmesine yönelik projeler ürettiğini, açılışı yapılan kütüphanenin bu proje kapsamında hayırsever eğitim gönüllülerinin bağışlarıyla yapıldığını ifade ederek Sıtkı Severoğlu ve Ömer Cıncıkçı'ya teşekkür etti.
Okul genelinde yapılan en fazla kitap okuma yarışması sonuçlarına göre dereceye giren öğrencilerin de ödüllendirildiği açılış töreninin ardından öğretmenler ve konuklar yapımı gerçekleştirilen kütüphanede incelemeler yaptı. Gaziantepli yazar Fevzi Gönenç’te okul kütüphanesine kitaplarını imzalayarak bağışladı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!