Yavuzaslan İşadamları İle Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi:

Yavuzaslan İşadamları İle Bir Araya Geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 18:42

TKÜUGD GENEL BAŞKANI GÜNGÖR YAVUZASLAN İŞADAMLARIYLA BULUŞTU

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı ve Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan Bartın’da genç işadamları ile bir araya gelerek Türk Dünyası ve Doğu Türkistan üzerine sunum yaptı. Türk Dünyasına yönelik çalışmalarıyla tanınan Yavuzaslan yaptığı sunumda önemli bilgiler verdi.
Yavuzaslan bağımsız Türk Cumhuriyetleri ile Doğu Türkistan’daki vatan mücadelesinin yanı sıra Kırım ile iç savaş ortamında halkın büyük acılar içinde olduğu Suriye ve Irak’taki son gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bartın geleneksel olarak bir araya gelen genç işadamlarının bu haftaki konuğu gazeteci Güngör Yavuzaslan oldu. Türk Dünyası ve Ortadoğu üzerine birçok çalışması olan Yavuzaslan katılımcılara Türk Dünyasını anlattı.
Türk Dünyası buluşmasına Bartınlı işadamları Murat Kaya, Ufuk Uğur, Ayhan Dönmez, Kerem Günay, Ramazan Kıran, Murat Sevilmiş, Ahmet Zurnacı, Hüseyin Alp Akın, Turan Kalaycıoğlu, Hüseyin Kalaycıoğlu, Serkan Bilgin, Seyfettin Başol, Atıl Köseoğlu, Mustafa Gözen, Ünsal Akpürçek, Yılmaz Ayaş, Cemal Kanat, Muhammet Gökkaya, Sefai Çalıkoğlu, Egemen Kemik, Cengiz Yalçın, Fatih Özay, Erhan Akmaz, Göksel Candan, Musa Şimsek ve Hasan Camcı katıldı.
Bartın’daki Türk Dünyası buluşmasında Doğu Türkistan meselesine dikkat çeken Yavuzaslan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Vatan Kırım mücadelesi ile İsmail Bey Gaspıralı’nın ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlik’ şiarının önemini anlattı. Kerkük’ün Sesi Gazetesiyle de Türk Dünyası’nın sorunlarını duyuran Yavuzaslan’ın slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunum ilgiyle izlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!