Yavuz Turgul gerici

Güncelleme Tarihi:

Yavuz Turgul gerici
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2007 00:00

Sinan Çetin," Kabadayı"filminin senaristi Yavuz Turgul ve oyuncu Şener Şen'e ağır eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı


Sinan Çetin,‘Yaşamdan Dakikalar’ adlı televizyon programında hem Yavuz Turgul'a hem de Şener Şen'e ağır eleştirilerde bulundu.

Hayatı ve insanları ikiye ayırdığını söyleyen Çetin " Şimdiyi sevenler, geçmişi sevenler. Devrimciler şimdicidir, hayattan yana olanlar şimdicidir. Bütün omurgasıyla şu anı yaşarlar. Bütün iliklerine kadar şimdiyi savunurlar. Gericiler de eskiyi savunurlar, eskiden daha iyiydi teranesinden benim artık burama gelmiş durumda. Hiçbir şey eskiden daha iyi değildi. Hayata inanıyorsak, her şey daha iyi şimdi ve daha da iyi olacak.Nostalji gericiliktir. Başka, süslü bir ismidir gericiliğin. Gericiliktir savundukları. Yavuz Turgul’un da gericiliği savunmasında bir mahsur yok. Eskiden şunlar şunlar daha iyiydi fikri üzerine insan 11 tane farklı film yapılabilir.Eskiden öğretmenler daha iyi diyorsun,eski öğretmen yeni hayat dayanamadı çatıştı. Eski kabadayılar daha iyiydi, işte eski kabadayı yeni kabadayı çatıştı. Eski menajer yeni hayat çatıştı. Bu çatışmayı çok iyi kuran bir yazar Yavuz Turgul. Bence kötü fikirleri olan ama çok iyi senaryo yazan bir insan" dedi.

Haberin Devamı

 Turgul ile ilk gerginliği ‘Çiçek Abbas’ filminin çekimleri sırasında yaşadığını söyleyen Çetin “O filmin senaryosunu da Turgul yazmıştı. Ancak beğenmediğim 33 sayfasını yırttım. Ertem Eğilmez bana ‘Sen nasıl yırtarsın Yavuz’un senaryosunu?’ dedi. Ben de ‘Yönetmenim, yırtarım’ dedim. Yavuz senaryonun finalini bile yazmadı. Ama benim sayemde o film senaryosu ile ödül aldı. Yavuz Turgul bu olaydan sonra bana düşman oldu. Birbirimizi hiç sevmeyiz” diye konuştu.

Hep aynı roller

Şener Şen'i de eleştiren Çetin "Şener Şen’e hayret ediyorum. Sürekli, eski öğretmen, eski kabadayı, eski menajer ve eski eşkıya. İnsan aynıyı oynamaktan hiç mi sıkılmaz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!