Yavuz Şap'ın Avrasya üzüntüsü

Güncelleme Tarihi:

Yavuz Şapın Avrasya üzüntüsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2010 12:46

Koltuk değnekleriyle çeyrek asırdır maratonlara katılan engelli sporcu Yavuz Şap, 17 Ekim Pazar günü bu yıl 32.'sı gerçekleştirilecek Kıtalararası Avrasya Maratonu'na katılamayacak olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Son olarak 3 Ekim'de bu yıl 14.'sü gerçekleştirilen Köln Maratonu'na katılarak, 10 kilometrelik koşuda mücadele eden Şap, Avrasya'da yer almak istediği 15 kilometrelik koşuya geç kaldığı için kaydını yaptıramadı. Sponsor destekleriyle maratonlarda yer alan Şap, henüz bir destek bulamadığı için halk koşusuna da gelemeyecek.

AA muhabirine, Köln Maratonu'nda yaşadıklarını ve Kıtalararası Avrasya Maratonu ile ilgili görüşlerini anlatan Şap şunları kaydetti:
“15 kilometre koşuda yer almak istiyordum ama kayıt için geç kaldım. Halk koşusu için de destek bulamadım. Maraton serüvenime 1985 yılında Avrasya Maratonu ile başlamıştım. Bu yıl da katılmak istiyordum ama olmayacak. Köln'de gösterilen ilgi çok büyük oldu. Televizyon kanalları ve gazeteler benim koşuma geniş yer verdiler. Organizasyon komitesi ve yarış direktörlüğünden habersiz oraya gittim. Onlar için sürpriz oldu. Güzel bir iz bıraktığıma inanıyorum. Yaklaşık 28 bin kişi maratona katıldı. Koltuk değneğiyle koşan benden başka kimse yoktu. Arabalılar vardı ama o ayrı bir kategoriydi. Bitiş noktasına geldiğimde izleyenlerin takdiriyle karşılandım. Koltuk değneğiyle koşmak gerçekten çok zor. Ancak başlayıp bitirmek de büyük bir keyif.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!