Yavruların yazlık giysileri

Güncelleme Tarihi:

Yavruların yazlık giysileri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kırklı yaşlara adım atmış, giyim kuşama pek meraklı olmayan, beş yaşındaki kız babası arkadaşımı Akmerkez'de yana döne dolaşırken görünce biraz şaşırdım doğrusu. ‘‘Sorma bir kırmızı ayakkabı beğenmiş ama hangi mağazada hatırlayamıyor, arıyoruz’’ dedi. Çocuğum olmadığı için meseleyi çabuk kavradığım söylenemez. Meğer küçük hanım, annesiyle gezerken, çocuk mağazalarından birinin vitrinindeki kırmızı ayakkabıyı hafızasına kaydedivermiş. Anlaşılan takip eden günlerde de ayakkabıyı biran evvel giyebilmek için istikrarlı bir çalışma yürütmüş. Ancak bu güzel kızın hesaba katmadığı tek şey, vitrinler sık sık yenileniyor. Özellikle bu haftalarda ilkbahar-yaz koleksiyonunun tanıtımı için mağazalar birbirleriyle yarışıyor. Ve bu değişim sırasında minik yavrunun kırmızı ayakkabısı ortadan kaybolmuş. Başka bir ayakkabının satın alınabilmesi için arkadaşım onu ikna etmeye çalışıyordu. Ancak kızın bakışlarından bu çabanın beyhude olduğu seziliyordu. Sonradan duyduğuma göre bir kırmızı ayakkabı alınmış ama kızın beğendiği değildi. Günlük olayların arasına sıkışan bu minik olay gösteriyor ki, çocuklar giyim kuşam konusunda asla kül yutmuyorlar ve takip ettikleri bir çocuk modası var. Dünyanın ünlü modacıları da bu durumun elbette farkındalar ve her sezonda yepyeni ve büyüklerinkiyle yarışır nitelikte kıyafetler sergiliyorlar. Renklerde ve çizgilerde yılın moda renklerini çocuk kıyafetlerinde de görüyoruz. Mavi, bej ağırlıklı hafta sonu giysileri, canlı renklerin birleşimiyle hazırlanmış, kabarık etekler, elbiseler, uçuşan kumaşlardaki gömlekler, çizgili trikoların hepsi yetişkinlere hazırlanan modellerin minyatürü halinde.

Sıcak günler yaklaşıyor. İlkbahar-yaz için hazırlanan koleksiyonlar vitrinlere çıkmaya başladı bile. Çocuklar için kıyafetleri de hazır elbette. Son yıllarda ünlü modacıların çocukları kesinlikle unutmadığı aksine koleksiyonların giderek zenginleştiği de gözden kaçmıyor.

7 yaşındaki Gaia'nın pamuklu kumaştan elbisesi Cacao marka. 6 yaşındaki Debora'nın klasik deniz giysilerinin renklerine hakim olan elastik pamuklu elbisesi Brums marka. Çoraplar Calzedonia, ayakkabılar ise Zanotti.

Çocuklar modayı çok yakından takip ediyorlar

METAL DÜĞMELİ JEANLER

Çocuklarda tıpkı büyükler gibi jean kumaşlara hayranlar. Özellikle üst kısmı, kareli pamuklu kumaşla süslenmiş

kot elbiseler pek beğeniliyor. Vichy'den. Kot gömleğin düğmeleri metal, iş pantolonunun yanında iki cep bulunuyor. Markası Upim.

SICACIK RENKLER

Bu yaz çocuklar için sıcacık renklerde hazırlanan kıyafetler var. Sarı, turuncu. pembe, yeşil, mavi ve tüm bu renklerin birarada kullanıldığı bileşimler çocukları süsleyecek. Fotoğraftaki kıyafetler, Etro'dan.

ÇOK YAKIŞIKLILAR

Spor şıklığın en güzel örneklerinden. Büyüklerinden hiçbir farkları yok aksine daha yakışıklılar. Mavi çizgili trikolar bu yıl çok popüler. Serin yaz gecelerinde çocuklar hasta olmayacak. Giysiler, Les Copains marka.

Çocuklar oyun oynarken salopetlerle, bol elbiselerle rahat ediyorlar. Bazıları ise kareli

seviyor. Koyu mavi polo yaka tişörtlerle de çok şok duruyor. Giysiler, Petit Bateau'dan.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!