Yavruları karnında ölen koyun kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Yavruları karnında ölen koyun kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 11:25

Yavruları karnında ölen koyun kurtarıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi, yavruları karnında ölen koyunu yapılan müdahaleyle ölümden döndürdü.
Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, her yıl onlarca kedi ve köpeğe aşı yapılıyor; kırık veya çıkık varsa tedavi ediliyor. Sokak hayvanları için verilen bu hizmet, çevre köylerden getirilen küçük ve büyükbaş hayvanlar içinde sağlanıyor. Sahipleri tarafından iştahsızlık ve pis kokulu akıntı şikayetiyle merkezine getirilen koyuna Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu müdahale etti.
Yaptıkları muayene ve tetkikler sonucu koyunun gebe olduğunun belirlendiğini ifade eden Mutlu Karacaoğlu, "Ancak yavruların rahimde ters dönmeleri nedeniyle öldüklerini tespit ettik. Akıntının da yavruların anne karnında çürümeye başlamasıyla meydana geldiğini belirledik. Hemen koyuna müdahale ettik. Ölü yavruları normal yolla anne karnından çıkarttık. Eğer bu operasyonu yapmasaydık anne de zehirlenerek ölecekti" dedi.
Mutlu Karacaoğlu, koyunun 10 gün sonra sağlığına kavuşacağını ve sonraki yıllarda yeniden doğum yapabileceğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!