Yavaşlayan çarklar hızlanacak

Güncelleme Tarihi:

Yavaşlayan çarklar hızlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 20:00

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, “Ekonomide yavaşlayan çarkları yeniden hızlandırmak için gereken tedbirleri alıyoruz, almayı sürdüreceğiz. Yatırımları azaltmak şöyle dursun arttırarak devam ettiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2 bin 28 şehit yakını ve gazinin kamu kurumlarına atanmasına ilişkin törende konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Büyük projeleri ardı ardına hizmete açıyor, yeni projelerin hazırlıklarını hızlandırıyoruz. İnşallah Kanal İstanbul’un hazırlıkları yapılıyor. Karadeniz’i Marmara’ya bağlayacağız. Adeta ikinci boğazla mukayese edilmeyecek bir boğaza İstanbul kavuşmuş olacak. Burada devletimizin şehit yakınlarımıza gazilerimize ve gazi yakınlarımıza ahde vefası olarak gördüğü atama töreni vesilesiyle bir aradayız. 2 bin 28 kişinin atamasını gerçekleştiriyoruz. Bunlardan 419’u 15 Temmuz gazisi veya gazi yakını, 67’si 15 Temmuz şehitlerimizin yakınıdır. Bugünkü atamayla birlikte son 2 yılda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yaptığımız atama sayısı 17 bin 74 kişiyi bulmuştur. Esasen şehit ve gazi statüsüne girmese de ülkemizdeki sosyal yardım sistemi mağdur durumdaki tüm vatandaşlarımızı kucaklayacak hale gelmiştir. Amacımız bu ülkede hiç kimsenin aç ve açıkta kalmamasını, sağlık hizmetlerinden mahrum kalmamasını temin etmek, herkesin insanca hayat sürmesini sağlamaktır. Hedefimiz bu inşallah. Kıyıda köşede ulaşılamamış, ihmal edilmiş insanlar elbette bulunabilir. Ama ilke olarak devlete başvuran veya devletin kendisine ulaştığı hiçbir mağdur vatandaşımızın ortada bırakılması söz konusu değildir. ”

BAKMADAN GEÇME!