Yavaş’ta son viraj

Geçtiğimiz haftalarda MHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istediğini açıklayan Mansur Yavaş’ın, “Eğer MHP olmazsa kararı bayram sonrası açıklayacağım” sözleri kulisleri hareketlendirmişti.

Haberin Devamı

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın, eleştirileriyle başlayan, ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, “İlgi alanımızdan çıktı” sözleriyle tıkanan Yavaş süreci henüz netleşmedi.
MHP’de Yavaş’a karşı blok, ipleri koparma noktasında büyük mesafe kat etmiş görünse de bazı kesimler umudunu yitirmiş değil.
Yavaş sürecinin devam ettiğine yönelik ellerindeki tek argüman Yavaş’ın, “AK Parti ve CHP’de siyaset düşünmüyorum” açıklaması.
Yavaş’ın ise süreçle ilgili yakın çevresine, “Partilerde insanların birbirinden hoşlanmaları gerekmez. AK Parti’de de Melih Gökçek’ten hoşlanmayan pek çok isim var. Aralarında çekişme olan Deniz Baykal ve Murat Karayalçın’ın durumları ortada. Son seçim Baykal, Karayalçın’ı aday gösterdi. Genel Başkan’a benimle ilgili doğru-yanlış pek çok konu aktarılıyor. Aday gösterilmemem için birileri elinden geleni yapıyor. Ama ben söylediğim noktadayım. MHP’den aday olmak istiyorum” dediği ifade ediliyor.

* * *

Haberin Devamı

Hareketlilik bayram sonrası

Tıpkı Yavaş gibi siyasi geleceği merakla beklenen bir isim de Turgut Altınok... Altınok, gönlünde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yer aldığını ifade etti.
Peki Altınok’un Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilme ihtimali var mı?
Mevcut konjonktürde pek de mümkün görünmüyor.
MHP’de Oktay Vural alternatifinin de zayıfladığı konuşulurken, her ne kadar tabandan yeteri kadar destek alamasa da Mevlüt Karakaya ve Rıza Ayhan’ın isimleri öne çıkıyor.
AK Parti’de Melih Gökçek’e alternatif olarak sunulan isimler bir bir eleniyor. Son olarak kulislerde adı geçen isimlerden TBMM Başkanı Cemil Çiçek, aday olmak gibi bir niyeti olmadığını açıkladı.
Zaten Gökçek’in Gezi Parkı olaylarındaki duruşu, adaylık tartışmalarını şimdilik rafa kaldırdı. Son anketlerde de partisiyle arasında bir farklılık görünmeyen Gökçek, büyük bir hata yapmazsa 2014’te adaylığı garantilemiş gibi gözüküyor.
CHP’de ise derin sessizlik devam ederken Büyükşehir için cılız sesler duyuluyor.
Bayram sonrası AK Parti, CHP ve MHP’de aday hareketliliği daha da artacak. Adaylar bir bir açıklanacak. Özellikle ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili değerlendirmeleri bayram sonrasında daha net yapma fırsatını yakalayacağız. Büyük bir sürpriz olmazsa kasımda da tablo netleşmiş olacak.

* * *

Haberin Devamı

Diyalogsuzluk Anıtı

Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi’nin ruhsatının iptal kararı tartışmasız haftanın konusuydu. Ankara Hürriyet’in başarılı haberciliğinin ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Projenin doğruluğuna inanmasak da tamamlamak için elimizden geleni yaptık. Ama mahkeme kararı ortada. Kuleyi yıkacağız” derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projenin mimarı eski Başkan Turgut Altınok’u hedef aldı: “Harcanan 20 milyon lira için tazminat davası açılmalı.”
Ardından Altınok’tan açıklama gecikmedi, eleştiri oklarını Gökçek’e yöneltti.
Yapılırken de yıkılırken de tartışma yaratan kule eğer yıkılmazsa bir isim önerisi benden.
Kente karşı işlenen bir suça dönüşen kule ‘Diyalogsuzluk anıtı’ olarak tarihe geçmeli.

Yazarın Tüm Yazıları