Yattık yemin, kalktık yemin

YEMİN edecek, hayır etmeyecek. Yemin etsin mi, etmesin mi? Mutlaka ve fakat kaçınılmaz olarak etsin. Ederse, hep birlikte hangi nurlu ufuklara uçarız? Ya etmeyip son anda başka viraja dönerse, başımızı hangi kayaya çarparız?

Haberin Devamı

Terörün azgınlaştığı dönemde, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, hükümet sözcüsü, denk geldiğinde bakanlar, ben dahil, cümle alem köşeler, siyasal partiler, sivil toplum örgütleri, parkta salıncağa binenler, sokakta sucuk-ekmek satanlar TV’lerde ve gazetelerde hep bu konuyu işliyoruz.
Yatıyoruz, “BDP Meclise’e gelmeli ve yemin etmeli”, kalkıyoruz, “BDP Meclis’e gelmeli ve yemin etmeli”. Kürt Sorununa çözümde adım atmak üzere.
Eh bunca reklama, bunca davete kim dayanabilir? Sağ olsun BDP bizleri kırmıyor, Meclis’e geliyor.
OHHH NİHAYET
Gelmesine geliyor ama, şimdi bir başka sorun çıkıyor. Meclis açıldığı gün, yani bugün mü yemin edecek yoksa yemin haftaya mı kalacak?
Haydaaa, Kürt Sorununda al sana yeni bir çıkmaz daha. Hep birlikte bu sorunun peşine düşüyoruz. BDP yemini hangi gün ederse, Kürt Sorununu biz daha kolay çözeriz? Yemin bugün mü, haftaya mı? Yaz tahtaya, kalsın haftaya, olmaz bu işi bugün çözmek şart.
Etmesine bugün ediyor ama, başka bir sorun çıkıyor. Cumhurbaşkanı Meclis açılış konuşmasını yapmadan önce mi yemin edecekler, yaptıktan sonra mı?
Biz ne talihsiz milletiz, başımız derten kurtulmuyor. Her gün dev bir sorun, her gün yeni bir gayya kuyusu.
Ohhh çok şükür, nihayet ne varsa, tamam. Erkan Yolaç’ın evet-hayır yarışmasındaki gibi, kürsüye Mehter Marşıyla gelecek, İzmir Marşıyla gidecekler. Biz de, kutlamalara Onuncu Yıl Marşı ile katılacağız. Sus, o nasıl söz, İzmir Marşı, Onuncu Yıl Marşı filan, görmüyor musun Kürt Sorununu çözüyoruz, ne marşı?
Doğrusu BDP yemin meselesini iyi pişiriyor.

Haberin Devamı

Muhalif belediyeleri basmak serbest

BELKİ o kadar sık değil ama, ihbar alındı mı, polis Türkiye’nin herhangi bir yerinde CHP ya da MHP’li belediyeleri basıyor.
AKP, muhalefetin elindeki belediyeleri sıkıştırmak için zaten elinden geleni ardına koymuyor. Para vermiyor, işlemlerini durduruyor, faaliyetlerine set çekiyor, yaptıklarını bozuyor. Yetmedi mi, bir yolsuzluk ihbarıyla o belediyeleri basıyor. Son olarak İstanbul’da CHP’li Maltepe Belediyesini bastığı gibi, “senfoni orkestrası konser ihalesinde yolsuzluk” iddiası gerekçesiyle. Akla şu soru geliyor:
“AKP’li belediyelere dönük iddialarda polis aynı enerjiyi neden göstermiyor?”
Bir de şu soru. “CHP’li belediye basıldığı zaman, CHP neden sus pus yerinde oturuyor? Neden hiç bir CHP milletvekili oraya gidip, olayla ilgilenmiyor? Belediyeyi neden kendi kaderine bırakıyor?”

Haberin Devamı

Zam sırasında doğalgaz var

ELEKTRİĞE yapılan yüzde 9.5 zammın ardından Enerji Bakanı Taner Yıldız doğalgaz fiyatıyla ilgili olarak Rusya’yı eleştiriyor. Rusya’nın son iki buçuk yılda doğalgaza yüzde 39 zam yaptığını açıklıyor. Çok yüksek oran.
Yıldız, Rusya ile konuyu görüşeceklerini belirtiyor, ayrıca üstü kapalı başka bir vurguda bulunuyor. Rusya indirimde bulunsa bile, açık ki sırada doğalgaza zam var. Hem gazın alış fiyatı, hem doların yükselişi, elektrikte olduğu gibi, doğalgazda da, zammı zorluyor.
Elektrik ve doğalgaz, kritik iki zam. İkisi de maliyet unsuru olduğu için diğer malların fiyatlarına yansıyacak, önümüzdeki ayların enflasyonunu körükleyecek.

Haberin Devamı

Atilla Kart Haşim Kılıç’ı sıkıştırıyor

BİR başkan ilk kez kendi genel kurulu ile karşı karşıya kalacak. Anayasa Mahkemesi üyeleri Başkan Haşim Kılıç ile ilgili “yargılansın ya da yargılanmasın” kararını verecek.
CHP milletvekili Atilla Kart Kılıç’ın Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Riccardione ile yaptığı görüşmeden yola çıkarak, Kılıç hakkında soruşturma isteminde bulunuyor. Kart’ın iddiaları şöyle:
-Haşim Kılıç partizan kimliği ile topluma güven vermiyor.
-Büyükelçiliklere bilgi sızdırıyor.
-Kritik dosyalarda polemiğe girererek taraf oluyor.
Bu iddiaları dile getiren Kart, “söz konusu davranışların Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın görev ve sorumluluk alanına giremeyeceğini” belirterek Kılıç’ı önce istifaya çağırıyor, ardından Anayasa Mahkemesi genel kurulunun Kılıç hakkında soruşturma açması isteminde bulunuyor.
Böyle bir başvuru Anayasa Mahkemesi tarihinde yok, bu ilk. Başvuru hakkında işlem şöyle. Kılıç Anayasa Mahkemesi üyelerinden birini raportör seçecek. Raportör iddiaları inceleyerek, rapor hazırlayacak. Rapor Anayasa Mahkemesinin tüm üyelerini kapsayan genel kurulunda ele alınacak. Genel kurul iddiaları ya geçersiz bulacak ya da geçerli bulursa, Kılıç hakkında uyarma, kınama, üyelikten çekilmeye davet ve hatta yargılama kararı verecek.
Değişen yapısıyla Anayasa Mahkemesi’nin nasıl karar vereceği şimdiden belli değil mi?

Yazarın Tüm Yazıları