Yatırıma gelen Türklerin sayısı yüzde 50 arttı

Güncelleme Tarihi:

Yatırıma gelen Türklerin sayısı yüzde 50 arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 12:14

Köln’de, Türk-Alman İşverenler Derneği (TDU-NRW) ile Türkiye’den Diş Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu tarafından, dişçilik sektöründe görev yapanlardan oluşan heyete, ‘Almanya pazarına açılma olanakları’nın anlatıldığı bir toplantı düzenlendi.

Haberin Devamı

KOSGEB’in desteği ve Digitour’un katkılarıyla gerçekleşen toplantı ABC Tower’da yapıldı. Toplantıda TDU-NRW Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Tatlı, Almanya pazarına açılmak isteyen girişimcilere kurum olarak sundukları yardımları anlattı. Yürüttükleri Trade Forum Cologne adlı projeyle bu girişimcilere destek sunduklarını hatırlatan Tatlı şunları söyledi:

“Son altı ay, bir yıl içinde Türkiye’den işadamı sıfatıyla gelip Almanya’da, Avrupa’da yatırım yapan şirketlerin sayısında çok yoğun bir artış olduğunu gözledik. Türkiye’den yüzde 50 civarında bir artıştan bahsedebiliriz. Bu trend yukarı doğru gidiyor. Ürettiğimiz ürünler de Avrupa’dakilerle boy ölçüşecek kalitede, bu yüzden bunu sevindirici bir gelişme olarak görüyoruz. Trade Forum Cologne’yı Köln Yatırım Teşvik Dairesi ile birlikte hayata geçirdik. Proje ile, Avrupa pazarına açılmak isteyen girişimlere ilk adımlarından itibaren, şirket belirli bir noktaya gelene kadar destek veriyoruz.”

Haberin Devamı

Yatırıma gelen Türklerin sayısı yüzde 50 arttı

İKİ BÜYÜK SIKINTI YAŞIYORLAR
Mali Müşavir ve Şirket Danışmanı Cevdet Koçaş ise Almanya’ya yatırımın avantajları, pazarda dikkat edilmesi gerekenler ve Almanya’da şirket kurulması gibi konularda bilgiler verdi ve şunları söyledi:
“Türkiye’den gelen firmaların yaşadığı en büyük sıkıntı bu. Türkiye’den gelip Türkiye’deki ticaret anlayışıyla burada ticaret yapmak çok zor oluyor. Örneğin işçilerinizle olan ilişkiler, Türkiye’de bir elaman alıyorsunuz, ’Patron işyerindeyse işçi eve gidemez’ gibi bir mantık var. Burada öyle değil, bir işçi 08.00-17.00 çalışıyorsa, 17.00’de işi bırakır gider, patron istiyorsa orada olsun. Türkiye’den gelen şirketlerin yaptığı ikinci bir yanlış, burada bir sözleşme yapılıyor; Türkiye’deki avukat buradaki sözleşmeyi incelemeye kalkıyor. Bu bir hata çünkü Türkiye’deki avukat Almanya’daki hukuku bilemez. Türkiye’deki mali müşavir buradaki satış sözleşmesi ile ilgili düşünce belirtiyor, bunlar Türkiye’den gelen şirketlerin yaptığı yanlışlar.”
Cevdet Koçaş, Almanya pazarına açılmak isteyen firmalara mutlaka profesyonel bir kadro ile çalışmalarını tavsiyesinde de bulundu.

BAKMADAN GEÇME!