Yatırım artık serbest

Güncelleme Tarihi:

Yatırım artık serbest
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 01:46

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hem Ege Serbest Bölgesi’ne yeni yatırımcılar getirecek ‘genişlemenin’ protokolünü imzaladı hem de yeni serbest bölge müjdesi verdi.

Haberin Devamı

YÜZDE 100 doluluğa ulaştığı için yeni yatırım alamayan Ege Serbest Bölgesi’nin genişleme kararının ‘Bakanlar Kurulu’nca onaylanmasının ardından dün ‘genişleme ve süre uzatım sözleşmesi’ için imzalar atıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de yer aldığı imza töreniyle Ege Serbest Bölgesi’ne milyonlarca dolarlık yeni iş hacmi gelmesinin önü açıldı. 2019’da kullanım süresi sona erecek olan Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ), atılan imzalarla bu süreyi 2029’a kadar uzatmış oldu.

 

 

REFERANS İZMİR

İzmir’in kendileri için farklı bir yerde bulunduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, Başbakan Binali Yıldırım’ın memleketi olduğunu dile getirerek, “Ama İzmir’in bir de bakanı var. İlk bakan olduktan sonra buraya geldiğimde, ‘İzmir Türkiye’nin serbest bölgeler şehri olsun’ demiştik. Bu sözümüzden hiç geri kalmadık, takibinde olduk. Çünkü 10 bin yıldan beri bu şehir, bu coğrafyanın ticaret merkezi. 10 bin yıldır başarılı olmuş bu örneği tekrar test etmeye gerek yok. Bunun üzerine koyacağız. İzmir serbest bölge konusunda da referans olsun diyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yatırım artık serbest

3.500 KİŞİYE İŞ İMKANI

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler ise, Ege Serbest Bölgesi’nin genişletilmesiyle ilgili verilen kararın yatırım yapma kapasitesine sahip yatırımcıların önünü açtığını belirterek, “Büyüme kararı ile birlikte Ege Serbest Bölgesi’nde mevcut istihdamımıza ilave 3 bin 500 kişiye daha iş ve aş imkanı sağlayacağız. Yıllık yaklaşık 4 milyar dolar olan ticaret hacmimize ilave olarak 2 milyar dolarlık ticaret hacmi daha ekleyeceğiz. İstihdam yaratacak, ileri teknolojiye dayalı üretim yapacak, katma değer üretecek firmaların Türkiye’ye, yöremize ve bölgemize yatırım yapmalarını sağlayacağız” dedi.

Yatırım artık serbest

Haberin Devamı

YENİ BÖLGELERE TALİBİZ

Genişleme alanının kısa sürede yeni yatırımcılarla doldurabilecek imkan ve tecrübeye sahip olduklarını ifade eden Faruk Güler, “Serbest bölge kurmak ve işletmek üzerine ihtisas sahibiyiz. Bu doğrultudaki çalışmaları ülkemize yapacağımız bir hizmet olarak görüyoruz. Bu amaçla İzmir’de yeni bir serbest bölge kurup işletmeye talibiz. Ayrıca Ekonomi Bakanlığı’nın önderliğinde ve himayelerinde yurtdışında oluşturulacak serbest bölgelerin kurulup işletilmesine de talibiz” bilgisini aktardı.

 

YENİ SB'LER GELİYOR

İzmir’de yeni ihtisas serbest bölgeleri kurmak için çalışacaklarını söyleyen Zeybekci, en kısa sürede de bunu Aliağa’da kurmak istediklerini dile getirerek, “İzmir sınırları içinde turizm-ticaret serbest bölgesi çalışmalarına da başlanacak. EXPO Ege’yi hayata geçirmek istiyoruz. Bu projenin peşinde olalım. EXPO Ege, Ege’yi bir şehir gibi görme projesi. Projeyle Ege’nin başkenti İzmir, çok daha zengin hale gelir. Anadolu’nun en güzel şehri İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Uşak, Muğla’yı da alarak takılarını tamamlamış olur” ifadesini paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!