Yatak yaraları için ne yapabiliriz?

Trafik kazası geçiren ağabeyimde sürekli yattığı için ‘yatak yaraları’ oluştu. Bu yaraları nasıl tedavi edebiliriz?

Haberin Devamı

Feyza Hanım, ağabeyim bir süre önce trafik kazası geçirdi. Sürekli yattığı için de yatak yaraları oluştu.
Görümcem bana bu konuyla ilgili bir yazınızdan söz etti. Pudra şeklinde sürülen ev yapımı bir ilaçla yatak yaralarının iyileştirilebileceğini yazmışsınız. Bu karışımı yeniden paylaşır mısınız?
Rumuz: Yatak yaraları

Yatak yaralarının oluşmaması için birinci şart, havalı yatak kullanmak.
Bu yataklar, medikal ürünler satan tüm mağazalarda bulunuyor.
İkincisi, annemin rahatsızlığında cildiyecimizin bize önerdiği gibi içinde gümüş nitrat bulunan bir solüsyon kullanabilirsiniz.
İstanbul’daysanız, Beyoğ-lu’ndaki Rebul Eczanesi’nden yatak yaraları için önerilen pudrayı edinebilirsiniz. Çok faydasını görürsünüz.

Patnos’taki  o okulun tuvaleti bile yok

Haberin Devamı

Bir ay önce öğretmen ablamın tayini nedeniyle Ağrı’nın Patnos ilçesine geldim. Patnos’a bağlı Ortadamla Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerini ve öğretmenlerini ziyarete gittim.
Trabzonspor’un katkılarıyla yapılan prefabrik okulda 450 öğrenci ve 10 öğretmen zor şartlar altında eğitim öğretim yapmaya çalışıyor. Okulda öğretmen ve öğrencilerin kullanabileceği bir tuvalet yok.
Öğretmenler tuvalet olmadığı için su içmeye dahi çekiniyorlar. Zaten okulda su da yok. Okulun elbette ki başka gereksinimleri de var, ancak şu anda benim gördüğüm en acil ihtiyaçlar tuvalet ve su. Zor şartlarda okumaya çalışan öğrenciler için hayırsever vatandaşlarımızın okula tuvalet yaptırmalarını diliyorum. Ümran S.G. usg88@hotmail.com

Yazarın Tüm Yazıları