Yatağında uyurken trafik cezası yedi

Güncelleme Tarihi:

Yatağında uyurken trafik cezası yedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 10:50

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Kemal Şafak'a, trafik polislerinin 'Dur' ikazına uymadığı gerekçesiyle 199 TL para cezası kesildi. Bornova ilçesinde saat 02.29'da meydana geldiği ileri sürülen olayla ilgili cezayı görünce şaşkına dönen Şafak, cezanın iptali için başlattığı hukuk mücadelesini de kaybetti. Bir çocuğunun polis olduğunu belirten Şafak, "Ne Bornova'ya gittim ne de aracımı bir başkasına verdim. Yatağımda uyurken ceza yedim. Bu sürecin bana maliyeti 500 TL oldu, paranın peşinde değilim haksızlık yapılması gücüme gidiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Buca İlçesi 265/5 Sokak Numara1'deki evinde eşi Saide Şafak (65) ile yaşayan Kemal Şafak (65), evine gönderilen ceza tutanağında, 20 Nisan 2016 tarihinde Bornova İlçesi Abdi İpekçi Caddesi'nde uygulama yapan trafik polislerinin 'Dur' ikazına uymadığı gerekçesiyle, 3 otomobiline 199 TL idari para cezası kesildiğinin yazılı olduğunu görünce şaşkına döndü.

Yatağında uyurken trafik cezası yedi

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne başvuran Şafak'tan karara itiraz etmesi istendi. Cezayı ödemeyip İzmir 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuran Şafak'ın talebi reddedildi. Ardından karara itiraz eden Şafak, kararın bozulmaması üzerine bir kez daha şaşkınlık yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!