Yaşlılığa meydan okuyan adam, sırlarını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Yaşlılığa meydan okuyan adam, sırlarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 13:13

Yaşlılığa meydan okuyan adam, sırlarını anlattı

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi 'Yaş 75 Yolun Yarısı' kitabıyla satış rekorları kıran ve 'yaşlanmaya meydan okuyan adam' olarak tanınan ünlü gazeteci yazar Halit Ertuğrul Akbay’ı vatandaşlarla buluşturdu.
Akbay, Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 'Yaşlılığa dur deyip, genç kalmak için ne yemeli, ne içmeli, ne yapmalı' konulu seminerde deneyimlerini paylaştı. Seminere, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Genel Sekreter Haluk Tunçsu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akbay, konuşmasında sağlıklı yaşam, dengeli beslenme ve sporun insan sağlığı üzerindeki yararlarını anlatırken, şöyle konuştu:
'BEN YAPAMAM' DEMEYİN
"Uyku çok önemli. Genç kalmanın en önemli sırlarından biri uykudur. Uykunuzu alacaksanız. İkincisi dengeli besleneceksiniz ve son olarak da spor yapacaksınız. Ben yapamam, demeyin. Ben bu yaşta spor yapabiliyorsam herkes yapabilir. Tabii ki en başta irade ve inanç lazım."
Mersin’in doğası, iklimi ve güzellikleri ile sağlıklı yaşam için her türlü olanağa sahip olduğunu vurgulayan Akbay, kentte yaşayanların bunun 'değerini bilmesini' önerdi.
Seminerin sonunda konuşan Başkan Kocamaz ise Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı yaşam konusunda bu tür etkinliklere önem verdiklerini kaydetti.

MERSİN, (DHA)
ME(ME/EŞ)(01.06.2016), (FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!