Yaşlılar bocce turnuvasında şampiyon Isparta

Güncelleme Tarihi:

Yaşlılar bocce turnuvasında şampiyon Isparta
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 10:03

Yaşlılar bocce turnuvasında şampiyon Isparta

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 65 yaş üstü yaşlıların katıldığı Yetişkin Gençler Bölgesel Bocce Turnuvası'nda Muğla takımını yenen Isparta takımı şampiyon oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü ile Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuva, Değirmenbaşı Mevkii'ndeki Beşkaza Spor Salonu'nda bugün düzenlendi. Muğla, Antalya, Aydın, Afyonkarahisar, Uşak ve Isparta'daki huzurevlerinde kalan lisanslı yaşlı sporcularla Fethiye'de yaşayan İngiliz uyruklu yaşlılar turnuvaya katıldı. Elleriyle yuvarladıkları metal topları, hedef topa en yakın mesafede durdurmaya çalışan yaşlıların çekişmesi ilgiyle izlendi. Eleme sistemiyle oynanan turnuvanın final müsabakasında, Isparta takımıyla, Muğla takımı karşılaştı. Muğla'yı 7-6 yenen Isparta takımı turnuvayı şampiyon tamamladı. İngiliz yaşlılar takımı ise 3'üncü oldu. Müsabakaların ardından dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

"AVRUPA'DA BİLE YOK"

Turnuva töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Gürdal Gümüş, geçen yıl Nisan'da başlayan organizasyonun Avrupa'da bile olmadığını söyledi. Turnuvaların ülke genelinde devam ettiğini anlatan Gümüş, "Geçen yıl 150 sporcunun katıldığı turnuvalara, bu yıl 700 lisanslı sporcu katılıyor. Ayrıca 81 ilde bakanlığın aktif yaşlanma politikasına uygun olarak programlar yapılıyor. Aktif yaşlanma politikası kapsamında yapılmış en önemli hizmetlerden birisi bu" diye konuştu.

Ergün TOS /FETHİYE (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!