Yaşlı üniversitesinde ağız ve diş sağlığı dersleri

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı üniversitesinde ağız ve diş sağlığı dersleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 13:25

Yaşlı üniversitesinde ağız ve diş sağlığı dersleri

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Gerontoloji Bölümü ve Diş Hekimliği Fakültesi işbirliğinde, yaşlılara ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verilecek.
AÜ Gerontoloji Bölümü ile AÜ Diş Hekimliği Fakültesi, GeroAtlas 60+ Tazelenme Üniversitesi'nde ağız ve diş sağlığı kapsamında işbirliği kararı aldı. AÜ Gerontoloji Bölümü Kurucu ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, 60 yaş üstü hastalara yönelik ortak bir projeyle Geriatrik Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği'ni hayata geçireceklerini belirterek, "Devamında da GeroAtlas 60+ Tazelenme Üniversitesi'nde konu ile ilgili dersler vereceğiz" diye konuştu.
AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HER YAŞTA ÖNEMLİ
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Er ise ağız diş sağlığının her yaşta önemli olduğunu kaydetti. Bu anlamda geriatrik (60 yaş üstü) insanların, sistemik hastalıkları yanında ağız diş sağlığının da önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kürşat Er, "Bu nedenle erken dönemde uygulamalı geriatrik ağız ve diş sağlığı adına var olan dişleri korumak ve sonrasında oluşabilecek çürük, diş eti hastalığı ve benzeri ağız hastalıkları ile bağlantılı sistemik hastalıkları takip, tedavi ve önlemek hedefimiz. Eylül ayındaki 14 haftalık ders programı kapsamında ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturulması, hastalıklarından korunması ve tedavilerinin yapılması amaçlanıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!