Yaşlı Evi'nde güldüren eğlence

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı Evinde güldüren eğlence
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2017 11:33

Yaşlı Evi'nde güldüren eğlence

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin Soğuksu Yaşlı Evi'ndeki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında tiyatro eğitimi alan bir grup vatandaş, hazırladıkları skeçleri yılbaşı kutlamaları kapsamında sahneledi.

Soğuksu Yaşlı Evi'nde sahnelenen skeç ve pandomim gösterilerinin proje sorumluluğunu Güllü Çetin ile Çiğdem Kütükçü, yönetmenliğini de eğitmen Tülay Güven üstlendi. Provası bir ay süren 'Alla Beni Pulla Beni Al Evine Götür', 'İnternet Bağımlılığı', 'Yılbaşı' adlı skeçler (kısa oyun) ile 'Diş Hekimi', 'Trafik Polisi', 'Tuvalet Sırası' adlı pandomimler (sözsüz oyun) izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Sahnelenen eserlerde Arzu Dengiz (Anne), Sakine Yıldırım (Noel Baba), Binnaz Duman (Dansöz), Yeter Yağmur (Garson), Nurten Bulut (Evlilik için aday), İbrahim Gül (Çocuk-Damat), Hanife Aslan (Çiçekçi-Gelin Adayı), Bilal Şimşek (Damat-Trafik Polisi-), Solmaz Bekdemir (Muazzsz Abacı), Nuray Uğur (Psikolog), Binnaz Duman Küskü (Dansöz), Duran Aygültelli (Dişçi), Gürbüz Ergün (Hasta), Betül Aydınoğlu (Seda Sayan), Nuray Köymen (Kız çocuğu-Anne) rollerinde izleyenlerin karşısına çıktı.

'Alla Beni, Pulla Beni Al Evine Götür' skecinde evlilik programlarında yaşanılan olaylar konu edildi. 'İnternet Bağımlılığı' skecinde ise internet ve televizyonun insanları birbirinden nasıl uzaklaştırdığına vurgu yapıldı. 'Yılbaşı' skecinde de zam vurgusu yapıldı.

Soğuksu Yaşlı Evi'nin yöneticisi Güllü Çetin, "Her biri anneanne, babaanne ve dede olan yetişkinlere 60 yaş sonrasında da hayatın devam ettiğini hissettirmek, sosyalleşmelerini sağlamak, ileri yaşlarda da üretken olabileceklerine inandırmak amacıyla çaba gösteriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!