Yasin Öztekin'e ağır eleştiri: Kendini Messi sanıyor!

Güncelleme Tarihi:

Yasin Öztekine ağır eleştiri: Kendini Messi sanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 12:03

Galatasaray'ın 1-0 kaybettiği Benfica maçına damga vuran isimler Fernando Muslera ve Yasin Öztekin oldu. Uruguaylı kaleci, yaptığı kurtarışlarla farkın açılmasını engelledi ve takımının direnç göstermesini sağladı. Yasin Öztekin ise 90+2'de inanılmaz bir gol kaçırarak saç baş yoldurdu. Futbol otoriteleri maçla ilgili yazılarında bu iki ismi ön plana çıkarırken, Erman Toroğlu, Yasin için çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Yasin Öztekine ağır eleştiri: Kendini Messi sanıyor
Yazık, çok yazık oldu (Mustafa Denizli - Hürriyet)
Neresinden bakarsan bak, yazık bir maç. Galatasaray tekrar yükleniyor, tekrar arıyor ve en sonunda da beraberlik şansını Yasin ile yakalıyor. Ancak inanılmaz bir şekilde bu da gol olmuyor. Bu pozisyonla beraber sanki kader de ağlarını örüyor. Maçla birlikte Galatasaray, bir sonraki maçın en önemli silahlarını da kaybediyor. Çok uzak da olsa bugün aldığı bir puanla Astana da artık bir yerde Galatasaray'ın aklını meşgul eder pozisyona geliyor. Kısacası hem Galatasaray hem de Türk futbolu için yazık bir gündü.

Yasin Öztekine ağır eleştiri: Kendini Messi sanıyor
Hep sonradan sonradan (Hakan Ünsal - Hürriyet)
Burak’ın beklenenden uzak oynaması, Sneijder’in yeterince sorumluluk almaması, Podolski’nin maçın büyük bölümünde gözükmemesi, Selçuk’un koşmaktan ve mücadele etmekten kafasını kaldıramaması, Bilal’in geniş açılı oyun görüşünü sahaya koyamaması, Chedjou’nun duran toplarda hata yapması, Denayer’in Gaitan karşısında bekleneni verememesine tek başına dimdik duran Muslera vardı. Maçın ikinci yarıda farklı mağlubiyetle bitmesini engelleyen büyük kaleci, müthiş pozisyonlar çıkardı.

Haberin Devamı

Yasin Öztekine ağır eleştiri: Kendini Messi sanıyor

Abuk subuk bir yenilgi (Mehmet Demirkol - Fanatik)
Galatasaray, artık tamir ettiğini düşündüğüm bir sorunla 2 gol yedi. 3 kalburüstü stoperle sahada olmasına rağmen duran toptan, hem de ikinci toplardan 2 gol gördü kalesinde. Bu bir kanatta hava toplarında sorunlu olan Olcan’ın forma giymesiyle yaşanan bir sorundan kaynaklanmadı. Yerleşimde bir sıkıntı yoktu. Ama iki golde de Luisao’yu önce asist sonra da gol vuruşunda engelleyemediler.

Haberin Devamı

Yasin Öztekine ağır eleştiri: Kendini Messi sanıyor

Fırsat tepmek (Feyyaz Uçar - Fanatik)
Kalecilerin devleştiği maçta gülen Cesar oldu. Çünkü Galatasaraylı iki oyuncu aynı golü kaçırdılar. Maçın sonlarında, Olcan’ın mükemmel ortasında Umut golü yapamıyor. Peki, kaleci Sezar yerde iken Yasin o topu niye tekte gol yapmaz. Topun nesini kontrol ediyorsun Yasin. Vur gol olsun. Yeşersin umutlar. Yazık oldu, çok yazık..

Yasin Öztekine ağır eleştiri: Kendini Messi sanıyor
Muslera'nın hatırı yok mu? (Şansal Büyüka - Milliyet)
Galatasaray maalesef kötü oynadı... Muslera dışında tamamıyla kötü oynadı ve vasat bir Benfica’ya kaybetti... Dünya çapındaki kariyerli oyuncuları seviyelerinin çok altında kaldı... Yerliler alışılmış çizgilerini yakalayamadı... Hiç olmazsa önlediği tehlikeleri gördükçe “Muslera’ya ayıp oluyor” deyip biraz daha gayretli olabilselerdi... Galatasaray için üzüldüm, kaçan büyük şans için üzüldüm, en fazla da Galatasaray’ı ayakta tutmak için canını dişine takan Muslera’ya üzüldüm... İyi ki ülkemizde böyle bir kaleci var.

Haberin Devamı

Yasin Öztekine ağır eleştiri: Kendini Messi sanıyor
Muslera'ya yazık (Levent Tüzemen - Sabah)
Sosyal medyada G.Saray taraftarlarına anket yapmışlar ve sormuşlar; "Tek hakkınız var; Muslera'yı mı yoksa Sneijder'i mi alırsınız?" Uzak ara herkes, "Muslera" cevabını vermiş. Galatasaraylı oyuncular, Muslera'yı kucaklamalı, sarıp sarmalamalı ve omuzlarda taşımalı. Muslera olmasaydı Galatasaray büyük travma yaratacak ağır bir yenilgi alabilirdi. Yönetim, asıl Muslera ile ömür boyu sözleşme yapmalı.

Yasin Öztekine ağır eleştiri: Kendini Messi sanıyor
Astana hesapları bozdu (Rıdvan Dilmen - Sabah)
Erken saatte oynanan Astana- Atletico Madrid maçından çıkan beraberlik bu maçı final havasına soktu. Bu, sadece Galatasaray için değil, Benfica için de geçerliydi. Galatasaray zaten ilk 2'ye girebilmek için kazanmak zorundaydı. Astana'dan gelen skordan sonra Rui Vitoria'nın da kafası karıştı. Benfica, emniyetli hücumu tercih etti ve çok agresifleşti. "1 puan olursa iyi, 3 olursa da işi bitiririm" düşüncesi, hem Benfica'yı sertliğe götürdü, hem de savunma güvenliğini maç boyunca bırakmamasını sağladı.

Haberin Devamı

Yasin Öztekine ağır eleştiri: Kendini Messi sanıyor
Acemice yapılan hatalar (Ahmet Çakar - Sabah)
Eğer yenen iki golde de rakibin defans oyuncusu Luisao, başrol oynuyorsa bunun üzerine düşünmek gerek. İlk golde yan topta top kafayla indirildi, Luisao, kale önünde kontrol etti, Jonas da vurdu ve gol oldu. İkinci golde de benzer tablo yaşandı. Top ortalandı, Luisao istopladı, basan yok, kafasını kaldırdı yine basan yok, topa vurdu ve yine basan yok… Böylesine yerleşim hataları ya da gecikmiş hamlelerle böylesine basit goller yemek çok üzücü.

Yasin Öztekine ağır eleştiri: Kendini Messi sanıyor
Benfica daha fazla hak etti (Erman Toroğlu - Sabah)
Her şeye rağmen Galatasaray bu maçı berabere bitirebilirdi. Sahanın dışında devamlı konuşan ve çenesi düşen Yasin sahanın içinde ayaklarını konuşturamadı. Çene ile konuşarak futbol oynanmıyor, ayağını konuşturacaksın. Beyin olarak, fizik olarak, hazır olsan o pozisyonu gol yaparsın ama değilsin. Çünkü kafanda başka şeyler var. Herhalde kendini Messi filan zannediyorsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!