Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Güneş Balık Burcu'nda

Güneş dün Balık Burcu'na girdi. Böylece Balıklar'ın dönemi başlamış bulunuyor.

Balık Burcu su grubunun değişkeni. Değişken burç olduğu için diğer bir değişken olan İkizler gibi birden fazla karakteri var zannedilir. Bir de üstelik iki farklı yöne yüzen iki balıkla sembolize edildiği için hemen ‘‘çift karakterli’’lik yakıştırılır.

Halbuki çift karakterli (hatta üç veya dört olabilir) olan tek burç İkizler Burcu'dur. Balık ise, iki farklı duygunun her ikisine birden aynı anda sahiptir. Karamsarlık çukurunun en dibinde dolaşırken birden bire pür neşe dolaşmaya başlayabilir. Tabii bunun tersi de olabilir. Son derece yoğun acıma duygularına sahip olduğu halde aynı zamanda gaddar ve zalim olabilir.

İçinde yüzdüğü nehrin hem akıntı yönünde hem de ters yönünde gitmek isteyebilir. Tabii bu durum onun için son derece zorlayıcıdır. Bazı balıklar akıntı yönünde yol alırken bazıları ise, akıntıya karşı yüzerler. Fakat, her iki tipin ortak sorunu duygularının okyanus kadar engin ve anlaşılmaz olmasıdır. Üstelik sadece çevreleri değil, kendilerinin bile anlaması çoğu zaman mümkün değildir.

Bir Balık'ın öğrenmesi gereken en önemli şey, böylesine birbirine zıtlık gösteren duygularını dengelemek. Çünkü, farklı duygulara sahip olması aslında hayatı algılamak açısından bir ayrıcalıktır. Bunu dengelemeyi öğrendiği zaman mükemmeli yakalamayı başaracaktır diyorum, Yasemince...

Yazarın Tüm Yazıları