Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Av yasağı kalkıyor!

Avı niye yasakladılar, niye kaldırdılar anlaşılır gibi değil.

‘Ağır kış koşulları yüzünden av yasaklandı’ dediler. Çok güzel, gayet anlaşılır. Şimdi de ‘‘av yasağı kaldırıldı’’ diye Orman Bakanlığı'ndan bülten geldi. Ağır kış koşulları bitti. Peki o zaman bu ne demek oluyor?

Merkez Av Komisyonu’nun verdiği yetkiye dayanılarak, Orman Bakanlığı'nca 28 Ocak 2000 tarihinde kapatılan av mevsimi 19 Şubat 2000 tarihinde açılacak ve 64 sayılı Merkez Av Komisyonu Kararı'na göre 27 Şubat 2000 tarihinde sona erecektir.’’

Yani av yasağı bir haftalığına kaldırılmış oluyor. Peki ama neden? Bakanlığın bana gönderdiği bültende bunun nedeni açıklanmamış.

Ayrıca ‘‘27 Şubat 2000 tarihinden sonra avı her vakit serbest av hayvanlarının avı orman idarelerinden alınacak av yeri ve gününü belirten yazılı izinle yapılacaktır.’’ deniliyor.

Bu durumda ‘‘avlanmak’’ zaten serbest olmuyor mu? Yoksa, bu avlanma yasağının kaldırılması, avlanması yasak olan av hayvanlarının avlanabileceklerini anlatmak için mi?

Çünkü, avı her zaman serbest olan hayvanların avlanmasının sadece bir izinle sınırlanması ‘‘yasak’’ olduğu anlamına zaten gelmiyor. Yani gidip bir izin alıyorsunuz, ve de hemen ava çıkıyorsunuz. Bunun neresi yasak?

Yasağın kaldırılması da, adı belirtilmediğine göre bütün hayvanların avlanmasının serbest bırakılması demek olmuyor mu? Yani herkes tüfeğini kapacak gidip hareket eden ne varsa, vuracak.

Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları