Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür geri gidiyor

Cuma gününden beri Merkür Yay burcunda geri gitmeye başladı. Ve Yay'ın 1 derecelerinde dolaşırken şimdi Akrep burcuna geri döndü.

Merkür'ün geri gitme hareketinden en fazla Akrep’ler etkilenecekler. Çünkü, Yay burcunun sadece 1 ve 2 derecelerinde Güneş'leri bulunan Yay’lar etki alıyorlar.

Öte yandan Akrep’ler için aynı şey söylenemez. Ama yine de Merkür'ün geri gidişi bu kez çok uzun sürmeyecek ve 24 Kasım günü düzelecek. Tabii bu arada Akrep burcunun 15 derecesine kadar gerilemiş olacak.

Bu demektir ki, Akrep burcunun ikinci on günlük devresinde doğanlar ile (Bunun da ikinci yarısı) üçüncü on günlük devresinde doğanlar, Merkür'ün geri gidiyor olmasından en fazla etkilenecek olanlar... Yani 8-22 Kasım günleri arasında doğmuş olanlar... Bir de 23, 24 ve 25 Kasım doğumlu Yaylar etkileniyorlar.

Akrep’ler kadar güçlü etkilenen diğer burç ise, Akrep'in zıt burcu olan Boğa. Özellikle 5-21 Mayıs günleri arasında doğmuş olan Boğalar bu devre içinde tedbirli davranmalı.

Bu arada güçlü ve sert etki alan Aslan ve Kova’ları da unutmamak gerekiyor. Özellikle 7-23 Ağustos doğumlu Aslan’lar ile 4-19 Şubat doğumlu Kova’lar etkileniyorlar.

Merkür, zihinsel ve fiziksel iletişimi sembolize ediyor. Geri gitmeye başladığı zaman iletişimin her alanında küçük fakat önemli terslikler meydana gelebiliyor. Bu nedenle özellikle anlaşma yapmak için bu devrenin pek uygun olduğu söylenemez.

Bu devre içinde sorunların üzerine gidilmemeli ve yeni kararlar almak için acele etmemeli, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları