Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bölgesel Televizyonlar

Şimdi bu da ne demek diyeceksiniz? Hepimizin bildiği televizyon kanalları var ya, onlar değil. Bu, yerel televizyonlar. Sadece bölgesel yayın yapanlar.

‘‘Eeee ne olmuş yani’’ deyip ‘‘sadede gel’’ dediğinizi duyar gibiyim. Ama, acele etmeyin. İşte bu kanallarda bugünden itibaren çok ilginç bir program yayınlanmaya başlıyor da onu haber vermek istedim.

Tabii sizin için bu haberin ilginç bir tarafı olmayabilir, fakat, benim için önemli. Çünkü, bugünden itibaren ‘‘Rengarenk’’ adlı bu programın için de benim de küçük bir köşem var.

İşte asıl vermek istediğim haber buydu. Bütün işlerimin arasında şimdi bir de ‘‘televizyonculuk’’ oynuyorum. ‘‘Oynama’’ kelimesini hafife almayın sakın. Çünkü, benim için hayatın kendisi zaten bir oyun. Hem de çok esaslı bir oyun. Öyle herkes hakkıyla oynamayı beceremiyor. Neden mi?

Çünkü, oynamayı bilmiyor. Aslında çok da bilmek gerekmiyor, fakat eğlenmeyi bilmek çok önemli. Yani keyif almak.

Yaptığınız işten keyif almaya başladığınız andan itibaren, ister bankacılık oynayın, ister memurculuk oynayın, isterseniz anneyi, isterseniz babayı oynayın kesinlikle başarılı olursunuz. Tabii bu arada öğretmencilik, doktorculuk, hastabakıcılık, patronculuk gibi oyunlarını da oynayabilirsiniz, hiç farketmez.

Nedense, şu oyun sözünü gayrı ciddi bulanlar var. Ve de benim bu düşüncemi eleştirenler. İyi de siz ciddiye alıyorsunuz da ne oluyor. Üstelik ben oyun oynarken hiç de gayri ciddi değilim ki... Sonra çocuklara dikkatle bakın. Oyun oynarken ne kadar ciddiler, öyle değil mi? Ama sonuç olarak yine de oyun oynadıklarını biliyorlar.

Bunun üzerine söylediklerimi çocukça bulmanız da mümkün. Ama bunu pek umursayacağımı beklemeyin. Çocuk tarafımı seviyorum ve hiç kaybetmek istemiyorum. Size de tavsiye ederim, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları