Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

1999 ve Boğalar

‘‘Çok güzel, mükemmel bir yıl sizi bekliyor’’ demek isterdim pek tabii. Fakat, o zaman kendimle çelişkiye düşmüş olurdum. Aslında hiç de öyle olmazdı. Çünkü, bence zor tecrübelerle karşılaşmak mükemmel bir şey. Kişiyi dinamik tutuyor, hareket halinde ve yaratıcı yapıyor. Ve benim açımdan da bundan daha mükemmel bir şey olamaz.

Fakat, pratik hayatın içinde kişiyi zorlayan, engel olan, her zamankinden daha büyük bir güç ve enerji harcamak durumunda bırakan olaylarla karşılaşmak hiç de mükemmel değil. Yani kişi, karşılaştığı baskıları iyi bir şeymiş gibi algılamıyor. Sıkıntı duyuyor, bunalıyor ve sonra da diyor ki; ‘‘Ne kötü bir yıl.’’

Evet, iyilik ve kötülük kavramı kişinin olayın neresinden baktığına göre değişiyor. Şayet kabaca bakıp da işler yolunda gitmiyorsa, zorluklarla karşılaşıyorsak, kötü diyoruz. Fakat, gerçekten öyle mi?.. Neyse bunun açılımını sonraya bırakıp Boğalar'ın bu yılını anlatmaya devam edeyim.

1999 yılı Boğalar için biraz zorlu bir yıl olacak. Çünkü, çok güçlü enerjiler akıyor. Başta Uranüs'ün güçlü enerjileri var. Zaten Uranüs 1996 yılından beri Boğaları etkiliyor. Fakat bu yıl Neptün de Boğa burcunu etkilemeye başladı. Sonra Satürn bu sene Boğa burcuna giriyor. Bütün bu güçlü enerjileri şiddetlendirecek olan Mars çok uzun bir süre (Mars geri gidecek) Eylül ayına kadar, Akrep Burcundan Boğa'ya yüksek potansiyelli enerji gönderecek. Tabii bu arada her şeyi arttırıp büyüten Jüpiter'de Haziran sonundan itibaren Boğa Burcunda dolaşmaya başlayacak.

Evet, bütün bu güçlü etkiler altında Boğalar ezilebilir veya müthiş bir performans göstererek büyük bir çıkış yapabilirler. Açıkçası son derece hızlı ve bir Boğa'nın tabiatına pek uygun olmayan büyük bir hareket içinde bulunacaklar. Şaşırtıcı derecede beklenmedik bir değişim içine girebilir, düşünce, davranış ve yaşam tarzlarını değiştirebilirler. Tabii bütün bunlar kişiyi zorlayan etkiler. Fakat, yine de bütün bunlar bence müthiş heyecan verici.

* * *

Venüs burç değiştiriyor

Bugünden itibaren Venüs Balık burcunda parlamaya başlıyor. Parlıyor diyorum, çünkü Venüs'ün en sevdiği burç Balık. Ve bütün özelliklerini güçlü ve parlak bir biçimde açığa çıkartabiliyor.

Venüs'ün bu konumu, sevgi, aşk, güzellik, estetik duygular, romantizim ve sanatsal faaliyetlerde yüksek bir başarı vaadediyor. Tabii parasal konularda da yardımcı olacağını belirtmekte yarar var. Her ne kadar Boğa burcunda durduğu gibi finanas konularında yüksek bir etki yaratmasa da Balık burcunda dolaştığı sürece aşk ve sanat alanında olduğu kadar parasal konularda da bu enerjiyi kullanmak mümkün.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar elbette Balıklar. Ayrıca, Yengeç ve Akrepler'de güçlü ve olumlu etkisinden nasiplerini alacaklar. Bunların dışında Boğa ve Oğlaklar'da olumlu etkiler alacaklar.Olumsuz etkilenen Başak, İkizler ve Yaylar ise, bu etkiyi hiç de denildiği gibi olumsuz kullanmayabilirler. Çünkü, Venüs iyi etkiler yayan bir gezegendir. Ve en kötü etkisi bile sert enerjisi olan gezegenlerin iyi etkilerinden daha iyidir. Belki biraz moral açıdan zayıflık ve karamsar duygular verebilir, o kadar, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları