Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

1999 ve Kova’lar

Şimdi bu ‘‘Kovalar da neyin nesi, neden Koçlar'la başlamıyorsun’’ demeyin. Cumartesi yazısını okuyanlar Oğlaklar'la başladığımı bilir. Çünkü, Oğlaklar'ın döneminde bulunuyoruz ve ben de Oğlak ile başlayıp Kova ile devam ediyorum. İşte bu nedenle 1999'un ilk pazartesi yazısını Kovalar'a ayırmış bulunuyorum.

Tabii bu arada Kovalar ve Kova yakınları olanların ‘‘Kısa kes de 1999'da neler olacak’’ dediklerini duyar gibiyim. Hemen başlıyorum.

Zodyak'ın deli melekleri Kova'lar bu yıl çılgınlıklarının şahikalarında dolanacaklar. Tabii ki, hepsi değil. Özellikle ikinci on derece ya da on gün içinde doğanlar inanılmaz bir potansiyele sahip olacaklar. Fakat, bu enerjiyi nasıl akıtacaklarını kimse bilemez. Ancak, şu kadarını söyleyebilirim, hayatlarında bugüne kadar yapmadıkları değişiklikleri yapacak, şaşkınlık uyandıracak girişimlerde bulunacak ve hatta kendilerinin bile hayret edecekleri davranışlar ortaya koyacaklar.

Burcun ilk on derecesinde, yani ilk on gün içinde doğanlar, geçen yıl yaşadıkları değişimleri bu yıl sindirmeye çalışabilirler. Jüpiter'in olumlu etkileri sayesinde önce büyük bir anlayış ve olumlu davranışlar içine girerek önceden yaşadığınız bazı olumsuzlukları fırsata dönüştürebilirsiniz. Tabii bu istenilen bir durum olacak ve büyük kazançlarla birlikte sevgi ve hoşgörü kazanacaksınız. Bu arada hayal gücünüzün harekete geçeceğini belirtmeliyim. Neptün enerjisi size yaratıcılık verirken kullanamazsanız, kuruntu ve kayıplara yol açabilir.

Daha sonra Satürn'ün sert etkileriyle karşılaşıp büyük sorumluluklar almak zorunda kalabilirsiniz. Şartlarınızı çok fazla zorlayıp kaldıramayacağınız yüklerin altına gözünüzü kırpmadan girebilirsiniz. Farkında olmadan büyük sorumluluklar üstlenmek zorunda kalabilirsiniz. Bütün bunların altında ezildiğinizi düşünüp üzerinizde büyük bir baskının olduğu duygusuna kapılabilirsiniz.

Ancak bir de şöyle bir gerçek var ki, koşullarınız ne olursa olsun ve ne çeşit baskılar altında bulunursanız bulunun, bu yıl her türlü sorunun üstesinden gelebilecek büyük bir potansiyele sahip olacağınızı da unutmayın. Evlilikler, ayrılıklar, uzaklara gitme arzuları, şehir değiştirmek, hatta ülke değiştirmek ve başka yerlerde başka koşullarda yaşamak için büyük istekler duyabilirsiniz. Bu isteklerinizi gerçekleştirebileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Anlayacağınız bu yıl burcun hem ilk hem de ikinci on gün içinde doğanları son derece hareketli bir yıl bekliyor. Sürpriz aşklar ve heyecan verici maceralar yaşayabilirsiniz. Tabii bu sırada tedbiri elden bırakmasanız iyi olur.

Burcun son on derecesinde yani son on gün içinde doğanlar ise, 1998'in son dönemlerinde başlayan sistemli, düzenli, planlı, programlı hayatınlarına bu yılın ilk yarısında da devam edecek ve enerjilerini dağıtmadan doğru biçimde kullanmaya devam edecekler. Yılın ikinci yarısı ise, şansınızın yükseldiğini hissedeceksiniz. Sürpriz fırsatlarla karşılaşacak, beklenmedik çıkışlar yaparak şaşırtacaksınız. Hayatınızı düzenlemek ve ne yapmak istiyorsanız, bu yıl içinde gerçekleştirmeye çalışın, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları