Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bilinmeyen enerji

Douglas Dean kendi geliştirdiği bir aygıtla ünlü şifacı Ethel de Loach'un parmağının resmini çeker. Sonuç şaşırtıcıdır. Zira leylak renkli ışıklar püskürtülmüşcesine diğer insanlarınkinden bir santimetre kadar daha geniş bir alana görülmedik biçimde yayılmaktadır.

Sonra elini yanında duran arkadaşının yağ kistinin üzerine koyarak iyileştirmeye çalışması istenir.

Dean kendini bu işe verdikten ikibuçuk dakika sonra parmağının ikinci kere resmi çekilir. Bu resim daha da şaşırtıcı bir görüntüye sahiptir.

Parmağın çevresi yine leylak rengi çizgi şeklinde duran ışıklarla çevrilidir. Fakat, bu kez önceki resimden farklı olarak çok daha geniş, neredeyse iki katı ışınımlar yayılmaktadır.

Parmağın ucunda da yeni oluşumlar gözlenir. Tıpkı bir maden fırınından fışkıran gaz alevleri gibi şekillenmiş kırmızımsı bir taç biçimine benzer. Resme bakıldığında şifacıdan hastaya açık bir biçimde aktarılan enerji görülmektedir. Hem de hiçbir tartışmaya izin vermeyecek şekilde. Üstelik ertesi gün hastanın yağ kistinin tamamen yok olduğu anlaşıldığı zaman, şifacıdan yayılan bu tuhaf ışınların varlığı şüphe götürmez bir biçimde kanıtlanır.

* * *

Daha önce yazdığım ‘‘Kirlian fotograf cihazı’’nı okumuş olanlar, bedenden yayılan ışınların resimlenebildiğini okumuş olmalılar. Burada yapılan deneyde de benzer bir uygulama yapılmış, bu kez şifacılığı kabul edilen kişiden yayılan ışınımlar tesbit edilmiş. Sonuç ise son derece şaşırtıcı.

Fakat, bilimadamlarının konuya hala şüpheyle baktıklarını belirtmekte yarar var. Üstelik Moss ve Dean gibi araştırmacılar geliştirdikleri cihazlarla Kirlianlar gibi benzer sonuçlar aldıkları halde bilimsellik adına yine de yeterli bulunmamaktadır.

Tabii bütün bunlara karşılık canlı bedenden yayılan renkli ışınların bir çeşit enerji olduğu da reddedilmez bir gerçek. Hem de yüksek frekanslı bir çeşit elektrik akımı olduğu söylenebilir.

Fakat, bu enerjinin ‘‘ne tür bir enerji’’ olduğunu söylemek de hala mümkün değil. Bedenin ısı enerjisi ürettiği biliniyor. Bu durum, termo dinamik tekniklerle her zaman için ispatlanabilir bir şey. Ancak, bu renkli ışınlar elbette ki, bu ısı enerjisinden kaynaklanmıyor.

Bu durumda canlı bedenin çeşitli enerjilerden meydana geldiğini söyleyebiliriz. Ya da enerji ürettiğini. Üstelik, beyinde oluşan elektrik enerjisinden daha başka bir şey olduğunu belirtmekte de yarar var. Ve tıpkı parmak izi gibi her bedenden yayılan ışınımların görünümleri çok farklı, diyorum Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları