Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Sezgileri geliştirme yöntemleri

Daha önce sezgileri geliştirmek için dikkat ve iradenin öneminden bahsetmiş ve resimle yapılan küçük bir yöntem önermiştim. Bu çalışmayı yapanlar bir taraftan uygulamalarını sürdürmeye devam ederken aynı zamanda özel vakit ayırmadan çok daha pratik yöntemleri deneyebilirler.

Şimdi anlatacağım bu küçük pratikleri günün her anında hiçbir özel durum gerektirmeksizin uygulayabilirsiniz.

Öncelikle zamanı tahmin etmekle işe başlayın. Yani saatin kaç olduğunu merak ettiğiniz anda kolunuzdaki ya da herhangi bir yerdeki saate bakmadan o anda saatin kaç olduğunu tahmin etmeye çalışacaksınız.

Bunun için sadece bir an gözlerinizi kapatmanız yeterli. Hatta gözlerinizi kapatmadan da tahmin yapabilirsiniz. Bazen gözleriniz kapalıyken bir saat kadranı zihninizde belirebilir ve saatin kaç olduğunu görebilirsiniz. Veya içinizden saatin kaç olduğu yükselir. Hiçbir görüntü ve benzeri bir şey olmadan bilirsiniz.

Aklızda ilk uyanan algıyı unutmadan hemen saatinize bakın ve kaç dakikalık bir fark olduğunu anlamaya çalışın.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken iki önemli husus var. Birincisi içinizden yükselen, zihninizde beliren ilk tahmin. Başka tahminler yapmaktan kaçınmalısınız.

İkinci önemli husus ise, tahmininizle gerçek saat arasındaki farkı tespit ettikten sonra ‘‘Neden yanıldığınızı’’ düşünmeyin. Ve bunu anlamaya çalışmayın. Sadece tahmininizdeki yanılgı payını bir yere not etmeye çalışın.

Zamanı öğrenmeniz gerektikçe bu metodu kullanın. Yani saate bakmadan zamanı tahmin etmeye çalışın. Sonra saate bakın.

Bir süre sonra içsel zaman duygunuz gelişmeye başlayacaktır. Çünkü, dikkatinizi zamana yönelttiğiniz için dikkatiniz bu konuda gelişmeye başlayacak ve tahminleriniz isabetli olacaktır. Tabii bu çalışmayı devamlı yapacak olursanız...

Bu metodu uygulamaya başladığınız ilk anlarda yanılgı payınız büyük olabilir. Çok farklı tahminlerde bulunduğunuzu görüp moralinizi bozmamalısınız. Tersine olabildiğince sık tekrarlamalar yapmalısınız. Ne kadar sık uygularsanız, o kadar kısa süre içinde algılamanız hatasız olmaya başlayacaktır.

Saat tahminlerini tam isabetle doğru tespit ettiğinizi anladığınız zaman, içsel zaman algılamanız gelişmiş demektir. Bundan sonra dikkatinizi bu kez telefon ve kapı ziline yöneltebilirsiniz.

Telefon çalmaya başladığı sırada bir an gözlerinizi kapatın ve kendinize sorun; ‘‘Kim telefon ediyor?’’

Aklınıza gelen ilk ismin dışında başka bir şey düşünmeden telefonu kaldırın. Yoksa, telefonun ucundaki kişi çaldırmaktan bıkıp telefonu kapatabilir.

Aslında uzun uzun düşünmeniz gerekmiyor. Telefonun diğer ucundaki kişinin kim olduğunu sorduğunuz anda zihninizde derhal bir isim canlanacaktır.

(Sürecek)






 








Yazarın Tüm Yazıları