Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür'ün yönettiği Başak

Merkür Başak burcuna girdi. Biliyorsunuz, Başak burcunun yöneticisi Merkür. Böylece Başak burcunun hakimiyeti de iyice öne çıkmış olacak. Çünkü, Güneş'in dışında bir süredir Venüs ve şimdi de Merkür'ün Başak burcunda dolaşmaya başladı. Gökyüzünün bu konumu dünya üzerinde Başak burcunun hakimiyetinin başlamış olduğunu gösteriyor.

Genel olarak, araştırıcı, kritik edici ve ayrıştırıcı bir döneme girildiği söylenebilir.

Zihinsel yeteneklerin zorlanacağı bu dönem içinde eğitim, hastaneler, bütün hizmet sektörleri, öğrencilerden öğretmenlere kadar hummalı bir hareketin görüleceği söylenebilir.

Bu devre içinde yeni düzenlemeler yapılabilir, birden fazla sorumluluk alınabilir. Üstelik, pratik ve işe yarar konular üzerinde başarılı çalışmalar yapılabileceği söylenebilir. Ancak, bu çalışmaların sansasyonlar yapacağını, şöhretin kapılarını açacağını beklememekte yarar var. Fakat, bu çalışmaların kesinlikle işe yarayacağı söylenebilir.

Zaten bu devre içinde ün sağlamaktan çok, kıyıda köşede kalmış, ihmal edilmiş konuların gündeme gelmesi ve üzerinde çalışılması beklenebilir.

Tabii Başak burcunun kritik eden ve seçici özellikleri ile birleştiği zaman yapılacak incelemelerin ne denli başarılı olacağını söylemeye lüzum yok. Üstelik, şimdiye kadar su üzerine çıkartılmamış veya unutulmuş konuların bile incelenmesi söz konusu olabilir. Çünkü Merkür, bütün bunların araştırılması için gereken enerjiyi güçlü biçimde açığa çıkartmaya başlıyor. Tabii bütün bunlara Pluton'un enerjisini de ilave edecek olursak, bu incelemeler sonucunda köklü değişikliklerin meydana geleceğini bekleyebiliriz.

Gökyüzünün bu konumundan en çok Başaklar'ın etkileneceği açıkça anlaşılıyor. Merkür-Pluton etkileşiminden ise, özellikle 24-31 Ağustos günleri arasında doğmuş olanlar etkilenecek. İlişkiler, ev ve iş yeri, yakın akrabalar ve düşünceler üzerinde çok büyük değişiklikler meydana gelebilir. Bütün bu değişiklikler şimdi olmasa bile, değişimlerin temeli bugünlerde atılacak.

Başak burcundaki Merkür'den olumlu etkilenen Boğa ve Oğlaklar ise, Pluton etkisi almayacaklar. Fakat, Merkür'ün ilişkiler üzerindeki etkisini güçlü bir biçimde yaşayacaklar. Bu dönem içinde sosyal ve kültürel faaliyetleriniz hızlanacak. Hızlı kararlar alabilir, ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz.

Olumsuz etkilenen İkizler ve Yaylar ise, Merkür-Pluton etkileşimini güçlü bir biçimde hissedecekler. Özellikle burcun ilk on derecesinde doğmuş olanlar karar vermek durumunda kalabilir ve bir türlü karar verememenin gerilimi içine girebilirler. Tabii bu devre içinde ortaya çıkan en belirgin özelliklerden biri ise, tartışmalardan zevk alırcasına iddiacı ve münakaşalara açık bir tavır içinde bulunmak. Bunun sonucunda ise, istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. Anlayışın zayıfladığı bu devre içinde dedikodulardan uzak durmakta yarar var.

Kritik konumda bulunan Balıklar da aynı zamanda Pluton etkisini güçlü biçimde hissedecekler. Bu devre içinde zihin akışınız hızlanmakla birlikte konsantrasyonunuz zayıflayacak. Dikkat gerektiren konularda tedbirli davranmalısınız.






 








Yazarın Tüm Yazıları