Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür geri gidiyor

Ondokuz gündür koç burcunda dolaşmakta olan Merkür, Koç'un 21 derecesine geldiği bugün geri gitmeye başlıyor.

20 Nisan'a kadar devam edecek bu geri gitme hareketini koç burcunun 9 derecesine kadar gerileyecek ve daha sonra hızla koç burcunu terk edecek.

Şimdi Merkür'ün ilerlemeye başladığı dönemden çok geri gittiği bu devre çok önemli. Gözle görülür derecede çok açık etkilerin meydana geleceğini söylemek mümkün. Bu etkilerin daha çok Merkür'ün idare ettiği konularda meydana geleceğini özellikle belirtmekte yarar var. Tabii bu arada Koç burcunun özelliklerini de hesaba katmak gerekiyor. Çünkü, Merkür özellikleri Koç ile birleşerek açığa çıkacak.

Bu durumda eğlence yerleri ve eğlenceye yönelik organizasyonlarda karışıklıklar ve sorunlara karşı tedbirli olmak geriyor. Ayrıca iş yerlerinde personel sorunları, iş arkadaşlarıyla anlaşmazlıklar ve komşularla ilişkilerde de bazı tatsızlıklar meydana gelebilir.

Aile ilişkilerinde ve çocuklarla ilgili sorunlarla ilgilenmek durumunun ortaya çıkması da mümkün. Aile bireyleri ile tartışmalara girmek sıkıntılı durumlarla karşılaşmaya neden olabilecek.

Genel olarak ilişkilerde meydana gelebilecek bütün karışıklıkların altında yanlış anlamalar yatıyor. Yani kişilerin birbirini yanlış anlaması, yanlış değerlendirmesi sonucu ortaya çıkan anlaşmazlıklar küçük büyük çeşitli sorunların çıkmasına neden olacak. Ayrıca, dedikoduların yıpratıcı olması da mümkün olabilir.

Merkür sadece insan ilişkilerinde karışıklıkların ortaya çıkmasına neden olmuyor. Ayrıca, faturalar, yazılı evraklar, sözleşmeler ve iletişim araçlarıyla ilgili karışıklıkların çıkmasına da neden oluyor.

Özellikle faturalar ve evraklar konusunda tedbirli olunması gereken bir dönem. Faturalara özen gösterip dosyalasınız bile bu kez dosyayı bulmanız zor olabilir. Ya da ilgili dosya yerine başka bir dosyanın içine koymuş olabilirsiniz. Hatta seyahat sırasında valizinizi uçaktan indiğiniz yerde bulamayıp başka bir yere gittiğini öğrenebilirsiniz.

Yazışmalar ve evrakların dışında dikkat azalması ve konsantrasyon bozukluklarına da neden olan Merkür'ün geri gitmesinden dalgınlık ve unutkanlıklar da meydana gelecektir. Önemli bir randevuyu unutabilirsiniz, veya aradığınız kişinin telefon numaralarını karıştırabilirsiniz.

Evinizde ya da iş yerindeki araç gereçlerin bozulmasından en fazla şikayet edilen dönem, Merkür'ün geri gitmeye başladığı dönemlerdir. Tabii bozulmuş cihazların tamircinden daha da bozuk bir biçimde gelmesi de gökyüzünün bu etkisinin başka bir yansımasıdır.

Merkür geri gitmeye başladığı zaman ev ya da iş yerinin değiştirilmemesinde yarar var. Eşyaların taşınması da buna dahil. Yeni bir eve taşınmak için Merkür'ün geri gitme hareketinin bitmesini beklemekte yarar var. Tabii yeni girişilecek her türlü iş için bunu söylemek mümkün. Yapılacak ortaklıklardan tutun da sözleşme gerektiren hemen bütün konularda tedbirli davranmak gerekiyor. Dikkatinizden kaçan küçük ayrıntılar bu devre içinde çok önemli olabilir, diyorum, Yasemin'ce...






 








Yazarın Tüm Yazıları